ATEM Başkanı Hakan Akçam: ''İkinci el konut fiyatlarında yüzde 30 düşüş var''

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, konut piyasasındaki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

ATEM Başkanı Hakan Akçam: ''İkinci el konut fiyatlarında yüzde 30 düşüş var''
Yayınlanma:

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, ikinci el konut fiyatlarında yaşanan düşüşe dikkat çekerek, bu düşüşün yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 30 seviyesinde olduğunu belirtti. Ayrıca, konut fiyatlarındaki düşüşün mart ayındaki konut satış istatistiklerine de yansıdığını ifade etti.

BANKALARIN FAİZ POLİTİKALARI DEĞİŞTİRİLMELİ

Akçam'ın verdiği bilgilere göre, konut fiyatlarındaki bu düşüşün arkasında suni etmenlerin bulunmadığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mart ayındaki konut satış istatistiklerine değinen Akçam, her ay bir önceki aya göre konut satışlarının arttığını ve bu artışta konut fiyatlarındaki düşüşün büyük rol oynadığını belirtti.

Akçam konut piyasasındaki canlılığın önündeki engellerden birinin de bankaların yüksek faiz politikası olduğunu dile getirdi. Yüksek faizlerin konut satışını zorlaştırdığını ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yanı sıra evlerini satmak isteyenlerin de bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutsa da, bankaların faiz politikalarının değişmesi gerektiğini savundu.

SEKTÖRDE HAREKETLENME DEVAM EDECEK

2024'ün ilk yarısında konut fiyatlarının mevcut seviyede seyredeceğini öngören Akçam, ekonominin düzelme eğilimine bağlı olarak ikinci yarıda sektörde hareketlenmenin devam edeceğini belirtti.

Konut maliyetlerinin artmasının sektördeki durgunluğu tetiklediğini ve bu durumun engellenmesi için çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Küresel ekonomik krizin inşaat maliyetlerini yükselttiğini ve bu durumun konut fiyatlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Akçam, konut sektöründe yaşanan bu gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini ve sektördeki aktörlerin iş birliğiyle çözümler üretilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.