ATO Başkanı Baran: ''Ankara'ya serbest bölge kurulmalı''

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara'nın ekonomik dinamizmi ve katma değeri yüksek ürünler üretme kapasitesiyle Türkiye'nin dikkat çeken bir şehri olduğunu vurgulayarak, serbest bölgelerin başkentin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

ATO Başkanı Baran: ''Ankara'ya serbest bölge kurulmalı''
Yayınlanma:

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yaptığı yazılı açıklamada, serbest bölgelerin ihracata yönelik yatırım ve üretimi teşvik etmek, doğrudan yabancı yatırımı çekmek ve teknoloji transferini hızlandırmak gibi avantajlar sunduğunu dile getirdi. Ayrıca, serbest bölgelerin istihdamı artırma potansiyeline de değinen Baran, Ankara'ya serbest bölge kurulması talebini yineledi.

''ANKARA 21. SERBEST BÖLGE İÇİN EN UYGUN ŞEHİR''

Baran, Türkiye'nin ekonomisine önemli katkılar sağlayan Başkent'in, organize sanayi bölgeleri ve teknokentleriyle tam bir üretim ve ticaret merkezi olduğunu vurguladı. Ankara'nın, Türkiye'nin en çok ihracat yapan dördüncü, en çok ithalat yapan üçüncü ili olduğuna dikkat çeken Baran, bu potansiyelin serbest bölgelerle daha da artırılabileceğini belirtti.

Türkiye'de faaliyet gösteren 18 Serbest Bölge'nin 2023 yılında 12,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve 100 bin kişiye istihdam sağladığını ifade eden Baran, Ankara'nın bu potansiyeliyle Türkiye'nin 21. Serbest Bölgesi için en uygun şehir olduğunu vurguladı.

Baran, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın geçmişte ATO Meclis Toplantısı'nda da dile getirdiği taleplerini hatırlatarak, Ankara'nın ulaşım altyapısı ve üretim kapasitesiyle serbest bölgeler için ideal bir konumda olduğunu belirtti.

Ankara'nın yoğun göç alan bir merkez olduğunu ve üniversiteleri ile sanayi bölgelerinin şehre önemli bir dinamizm kattığını söyleyen Baran, Ankara'ya kurulacak bir serbest bölgenin üretime, istihdama ve ihracata ivme kazandıracağını ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.