ATO Başkanı Baran: ''Enflasyon Avrupa'nın da gündeminde''

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin en önemli ekonomik meselelerinden biri olan enflasyonla mücadele ve fiyat etiketi düzenlemelerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran'ın önderliğinde yapılan etkinlik, sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

ATO Başkanı Baran: ''Enflasyon Avrupa'nın da gündeminde''
Yayınlanma:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Baran, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enflasyonla mücadelesinde hükümete ve ekonomi yönetimine güvenlerinin tam olduğunu belirtti.

''ENFLASYON AVRUPA'NIN DA GÜNDEMİNDE''

Enflasyonun sadece Türkiye'nin değil, Avrupa Birliği ülkelerinin de gündeminde olduğunu vurgulayan Baran, bu sürecin sabır ve destek gerektirdiğini dile getirdi. Ticaretin her alanında enflasyon nedeniyle sıkıntı yaşandığını ifade eden Baran, ancak bu sürecin geçici olduğuna inandıklarını belirtti.

ATO 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Aykut Altıntaş ise hizmet sektörünün ekonomideki önemine dikkat çekti. Sektörün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Altıntaş, sektördeki kanuni düzenlemelerin bilinmesi ve doğru uygulanmasının önemine değindi. Enflasyonla mücadelede haksız kazanca karşı yapılan düzenlemelerin doğru anlaşılması gerektiğini belirten Altıntaş, toplantının bu yönde önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Toplantıda Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Burak Özsaraç ve Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Aslı Zekiye Çolak tarafından enflasyonla mücadele ve fiyat etiketi düzenlemeleri hakkında detaylı sunumlar yapıldı. Katılımcılar, uzmanlardan bilgi aldı ve sorularını yöneltme fırsatı buldu.

ATO'nun düzenlediği bu toplantı, sektör temsilcilerini bilgilendirerek, enflasyonla mücadelede ve fiyat etiketi düzenlemelerinde doğru adımların atılmasına katkı sağladı.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.