AÜ doktora mezunları mezuniyet belgelerini aldı

Cumhuriyet tarihin ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi mezunlarını birer birer uğurlamaya devam ediyor. Türkiye’nin akademisyen yetiştiren en önemli üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi, doktora mezlarını akademik hayatlarına uğurladı.

AÜ doktora mezunları mezuniyet belgelerini aldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

AİLELERDEN BÜYÜK İLGİ

2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 akademik yıllarında Nükleer Bilimler, Biyoteknoloji, Türk İnkılap Tarihi, Eğitim Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerini başarıyla tamamlayan yaklaşık 300 doktora mezunu için Beşevler Yerleşkesi 10. Yıl Yerleşkesinde ortak mezuniyet töreni düzenlendi. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği tören, mezunların “Ankara Üniversitesi Marşı” eşliğinde alandaki yerlerini almalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

KENDİLERİNİ İSPAT ETTİLER

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, törende yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesinin Türkiye’de en çok lisansüstü programına sahip üniversitelerin başında geldiğini kaydetti. Dünyada gelişmiş üniversitelere bakıldığında, ön lisans ve lisans kadar lisans üstü eğitimine de önem verdiklerinin görüldüğünü ifade eden Ünüvar, “Bugün mezun ettiğimiz kardeşlerimizin her biri kendisini fazlasıyla ispat etmiş arkadaşlarımızdan oluşuyor. Onlar bir yandan hayatın problemleriyle uğraşırken öbür yandan da doktora eğitimini yaptılar. Bu arkadaşlarımızın bir kısmı inşallah ileride akademik hayata devam edecekler. Umuyorum ve bekliyorum ki onlar da Ankara Üniversitesinde aldıkları son derece önemli eğitimi akademik hayatta da Ankara Üniversitesinin değerli enstitülerinde, fakültelerinde taçlandırsınlar. Bunu büyük bir arzuyla beklediğimi de ifade etmek isterim” diye konuştu.

ankara-universitesi-11-005.jpg

DOKTORA MEZUNLARIMIZ DİPLOMAYI FAZLASIYLA HAK ETTİ

Mezunların, yaşadıkları pek çok zorluğa tahammül ederek, diplomayı fazlasıyla hak ettiğini dile getiren Ünüvar, şunları kaydetti, “Yeterliliklerde, tez sürecinde, belki sınavlarda çok değişik zorluklar yaşadılar. Ama o zorluklara, yorgunluklara rağmen asla pes etmediler. Ve bugün mezun olmanın başarısıyla kendilerini taçlandırdılar. İnşallah bu alacakları diplomayla ileride pek çok kapıyı açacak akademik çalışmalara, bilimsel çalışmalara, ülkemize maddi, manevi onur kazandıracak çalışmalara imza atarlar. Bundan sadece Ankara Üniversitesi yöneticisi konumunda bir kişi olarak gurur duyacağımı ifade etmek isterim. Ve onların her bir başarısını kendi başarımız gibi alıp başımızın tacı yapacağımızı da bilmelerini isterim. Bu yolda gösterdikleri çaba için, sabır için, gayret için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlara bundan sonraki yaşamlarında üstün başarılar diliyorum. Sağlıkla, huzurla, mutlulukla hep güzelliklere imza atmalarını diliyorum. Yolları, bahtları açık olsun. Doktorlukları hayırlı olsun” dedi.

SİZİN BAŞARINIZ, BİZİM GURURUMUZDUR

Enstitüler adına konuşan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fügen Aktan da enstitüler olarak, doktora mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Bu gururun üniversite ve enstitülerin yanında; çocuklarının bugünlere gelmesinde her türlü fedakarlığı gösteren anne-babalara, aile büyüklerine ve şu anda eğitimini başarıyla bitiren mezunlara ait olduğunu belirten Aktan, “Bu mezuniyeti sizler ve bizler için değerli kılan nokta, enstitülerimiz bünyesinde açılan doktora programlarından Ankara Üniversiteli olarak mezun olmanızdır. Ankara Üniversitesi markası ile doktoralı olmak bir ayrıcalıktır. Sizler eğitim sürecinde değerli öğretim üyelerimizin desteğiyle daha iyiye, daha ileriye ulaşmak için gayret sarf ettiniz. Güçlü bilgi donanımı ile programınızı başarıyla tamamladınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bizler de bu dönemde açtığımız derslerle, verdiğimiz eğitim programlarıyla sizleri doktora sonrası yaşama hazırlamak için destek olduk. Enstitüleriniz güçlü bir ekiple daima sizlerin yanında olacaktır. Unutmayın ki biz sizlerle varız. Sizin başarınız, bizim gururumuzdur” dedi.

GÜVERCİNLERİ UÇURDULAR

Törende, “Analitik Kimya” alanında doktorasını tamamlayan Sariye İrem Kaya, mezunlar adına konuşmasını yaptı. Daha sonra ödül ve patent alan mezunlara hediyeleri verildi. Ardından, Ankara Üniversitesi mezuniyet törenlerinin bir geleneği haline gelen güvercin uçurma seremonisi gerçekleştirildi. Törende, doktora Mezunları, Ankara Üniversitesi Eğitim Programları Koordinatörü Prof. Dr. Rıfat Vural eşliğinde yemin etti. Daha sonra tek tek isimleri okunan mezunlar, Rektör Ünüvar ve enstitü müdürlerinin elinden mezuniyet belgelerini aldı.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.