Bağış üzerine kurulu ikinci el dükkanda, dezavantajlı grupların ihtiyaçları karşılanıyor

Hacı Bayram Veli'de bir iyilik hareketi olarak doğan Anadolu Evliyaları Derneği (AED), dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını karşılamak adına, kılık kıyafetten hediyelik eşyaya kadar birçok ürün yelpazesini içerisinde bulunduran ikinci el dükkanla hizmet veriyor.

Bağış üzerine kurulu ikinci el dükkanda, dezavantajlı grupların ihtiyaçları karşılanıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Anadolu Evliyaları Derneği Kurucu Başkanı Pınar Öztürk, bu iyilik hareketinin çıkış noktasını, "İngiltere'de gördüğüm ikinci el eşyaların nasıl kıymetlendirildiğine ve geri dönüştürüldüğüne şahit olduktan sonra bu fikri derneğimize uygulamaya karar verdim. Bu sayede kocaman bir ikinci el dönüşüm mağazamız oluştu." ifadeleriyle anlattı.

"İYİLİK MAĞAZAMIZDAKİ BÜTÜN EŞYALAR BAĞIŞTIR"

AED İyilik Mağazası Yöneticisi Canan Gürten, "İyilik Mağazamızdaki bütün eşyalar bağıştır. Bardaktan bibloya, elbiselerden pantolonlara, çantalardan kitaplara, oyuncaklara kadar her şey var. Bu eşyaların birçoğunu bağış karşılığı insanlara hediye ediyoruz. Özellikle sokakta yaşayan ve dezavantajlı durumda olanlar için kaban, ayakkabı, çamaşır gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz." dedi.

untitled-1.jpg

"HER KURUŞUNA KADAR DOĞRU YERE GİDİYOR"

İkinci el dükkanın işleyiş şeklini anlatan Gürten, "Gelen bağışlarla aş evinde yemek veriyor, burslu öğrencilere, hasta çocuklara, dar gelirli ailelere ve ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Her kuruşuna kadar doğru yere gidiyor. Öğretim görevlileri, kamu kurum çalışanları ve diğer birçok kişi artık mağazamızı keşfetti ve temiz ikinci el eşyaları bağışlayarak ya da bağış karşılığında alarak destek oluyorlar." diye konuştu.

"TAMAMEN İYİLİK ÜZERİNE KURULU"

"Mağazamızın konsepti ve amacı tamamen iyilik üzerine kurulu" diye konuşan Gürten, mağazadaki tüm ürünlerin bağış olduğunu, sadece ikinci el değil, bazen sıfır ürünlerin de bağışlandığını ve makbuz karşılığında ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini aktardı.

untitled-1-001.jpg

İyilik hareketinin giderek yaygınlaştığını dile getiren Gürten, insanlar bu tarz bağışlara daha fazla ilgi göstermeye başladığını söyledi. Gürten, "Bizim amacımız tamamen hayır işleri. İşte bu yüzden 'ikinci el iyilik mağazası' adını taşıyoruz. Bağışların artmasıyla birlikte büyümeye devam ediyoruz ve bu işten aldığımız mutluluk da büyüyor. Herkesin iyiliğine dokunmak, hem veren hem de alan kişilerin yüzünü güldürmek gerçekten büyük bir mutluluk kaynağı." ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.