Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İzmir Hızlı Treni 2027'de tamamlanacak, Ankara-İzmir arası 3 buçuk saate düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, projenin bir bölümünü 2026 yılında, tamamını ise 2027 yılında bitirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu proje ile Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresinin 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşeceğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İzmir Hızlı Treni 2027'de tamamlanacak, Ankara-İzmir arası 3 buçuk saate düşecek
Yayınlanma:

Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nde yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Afyonkarahisar'a ziyaret gerçekleştirdi. Burada yaptığı konuşmada, hızlı tren projesinin son durumunu görmek için saha programı düzenlediklerini söyledi. Proje kapsamında Polatlı-Afyonkarahisar arasında yapılan toprak işleri, viyadük, köprü ve tünel çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bayat-1 tüneli ve V01 Viyadüğü'nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

10 İSTASYONLU HAT

Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında yaklaşık 508 kilometrelik bir kesimin 2026 yılında tamamlanmasını, geri kalan kısmın ise 2027 yılında bitirilmesini hedeflediklerini dile getirdi. Projede toplamda 10 istasyonun tasarlandığını ve birçok altyapı çalışmasının devam ettiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla Ankara, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve İzmir'de yaşayan yaklaşık 13 milyon insanın hızlı tren konforuna kavuşacağını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla Ankara ile İzmir arasındaki seyahat sürelerinin önemli ölçüde kısalacağını ve bu durumun bölgedeki ticaret hacmini artıracağını vurguladı. Ayrıca, demiryolu seyahatlerinin artık tercih edilen bir ulaşım yöntemi haline geldiğini ve yüksek hızlı trenlerle 85 milyon yolcunun taşındığını belirtti.

Son olarak, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı Projesi ve Kuzey Marmara Hızlı Tren Hattı gibi yeni projelerin de planlar arasında olduğunu aktaran Bakan Uraloğlu, demiryollarının Türkiye için önemli bir ulaşım ağı olduğunu ve gelecek yıllarda daha da geliştirileceğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.