BAKAP'ta meşe fidanları toprakla buluştu!

Ankara'nın yeşil dokusunu güçlendirmek ve çocuklarda çevre bilinci oluşturmak amacıyla TEMA Vakfı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen bir proje kapsamında, 18 Çocuk Etkinlik Merkezi iş birliğiyle yaklaşık 400 çocuk, BAKAP alanında filizlendirdikleri meşe fidanlarını toprakla buluşturdu.

BAKAP'ta meşe fidanları toprakla buluştu!
Yayınlanma:
Güncelleme:

2023 Kasım ayında gerçekleştirilen "Meşe Palamudu Tüpleme" etkinliğiyle başlayan proje, çocukların doğayla iç içe bir yaşamı benimsemelerini sağlamayı amaçlıyor. Etkinlik sonrasında filizlenen meşe fidanları, çocuklar tarafından büyütüldü ve BAKAP alanında toprakla buluşturuldu.

tema.jpg

TEMEL AMAÇ: DOĞA SEVGİSİNİ AŞILAMAK

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Koordinatörü Nagehan Turpçu, projenin temel hedefinin doğa sevgisi aşılayarak çevre bilinci geliştirmek olduğunu belirterek, "Fideye dönüşen meşe palamutlarını bugün toprakla buluşturduk. Her sene TEMA Vakfı iş birliğiyle gerçekleştireceğimiz bu projede amacımız, Ankara'nın farklı bölgelerinde yeşil alanları arttırmak ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak." dedi.

tema2.jpg

BAKAP alanının önemine vurgu yaparak sözlerine devam eden Turpçu, "Fidanlarımızı toprakla buluşturmak için Ankara'da çok önemli bir merkez olan BAKAP’ı tercih ettik. Bugün burada can suyu verdiğimiz fidanlar, çocuklarımızla birlikte büyüyecekler." şeklinde konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.