Balıkçılar sinek avlıyor

Korona virüs salgını sonrası alınan tedbirler Ankara’daki balıkçıları zorda bıraktı.

Balıkçılar sinek avlıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’nin birçok bölgesinde alınan sıkı tedbirler ve önlemler sonrası Başkent’te canlı balık satışı yapan balıkçılar müşteri bulamamaktan muzdarip. Balıkçılar günü siftahsız kapattıklarını ve neredeyse sinek avladıklarını belirtiyorlar.

SATIŞLARIMIZ ÇOK DÜŞTÜ

Önceki gün Ankaralıların uğrak yerlerinden olan Sakarya Caddesi’ni görüntüleyip esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirmeye son durumu yerinde görme imkanımız oldu. Anadolu Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Orhun Yıldız siz değerli okuyucularımız için Sakarya Caddesi’ne gidip balıkçı esnafının nabzını tuttu ve yaşadığı sıkıntıya yakından tanıklık etti. Balıkçılar zorda olduklarını ve balık satışlarının neredeyse yok denecek kadar olduğunu belirttiler.

MÜŞTERİ BEKLİYORUZ

Ankaralıların akşam iş çıkışı sonrası uğrayıp hem keyifli vakit geçirmenin yanı sıra akşam yemeklerini yemek için uğradıkları Sakarya Caddesi’nde adeta incin top oynuyor. Başkentlilerin evlerinden kalmaları ve dışarı çıkmamaları sonrası cadde üzerinden bulunan gerek canlı balık satan gerekse pişmiş balık servisi yapan işletmeler neredeyse günü siftahsız kapatıyor. Balıkçıların ortak görüşü Ankaralılar eve kapandıkları günden bu yana bütün günlerini dükkan önünde müşteri bekleyerek geçirdikleri yönünde.

BİZ NEDEN KAPANMIYORUZ?

Balık işletmesi sahibi M.K gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Balık satışlarımız çok düştü elemanlarımıza izin verdik bir veya iki eleman çalıştırıyoruz ve onları riske atmak istemiyoruz. Buna karşın her gün dükkanımızı açıp Başktentlilere taze balık ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Hallerden balık gelişi çok azaldı ve balık çeşitliliği düştü. Satış olmuyor gelen giden olmuyor bizlerde zor durumda kalıyoruz ve günü neredeyse siftah yapmadan kapatıyoruz. Devletimizden rica ediyoruz bizlerin durumunu göz önünde bulundursunlar. Gerekirse balıkçıları kapatsınlar çünkü müşteri yok, biz sıkıntıdayız günlük yaktığımız elektrik parasını bile kurtarmıyor. Hal böyle oyunca günü zararla kapatıyoruz ve devletimiz bu konuda gerekli adımları lütfen atsın” diyerek sıkıntısın dile getirdi.

Kaynak:Basın Bülteni

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.