Başkan Yavaş: Kenti birlikte yönetmek güzel

Türkiye’deki şehirlerin kent konseylerinden oluşan Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti.

Başkan Yavaş: Kenti birlikte yönetmek güzel
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye’deki şehirlerin kent konseylerinden oluşan Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti.

Ziyarette Ankara Kent Konseyi’nin kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getiren birlik üyeleri iş birliği çağrısı yaparak, “Ankara Kent Konseyi Başkentimize çok yakıştı” dedi.

“KENTİ BİRLİKTE YÖNETMEK KADAR GÜZEL BİR ŞEY YOK”

Türkiye Kent Konseyleri Birliği temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Kent Konseyi’ne bu kadar ağırlık vermemizin birçok sebebi var. Kişisel sebepleri de var. Her yaptığım konuşmada espriyle karışık, ‘Kente karşı bir suç işleyeceksek, gelin birlikte işleyelim’ diyorum. Çünkü malum, Ankara’da bir ANKAPARKIMIZ var. Bu, Türkiye çapında bir kişinin verdiği kararla bir kentin ne kadar zarara uğrayabileceğinin en büyük kanıtı. Hâlbuki meslek odaları ve üniversiteler karşı çıkmıştı. Dolayısıyla biz de aynı hataya düşmemek için öncelikle Kent Konseyi’nin her kesimden oluşmasını istedik, her görüş temsil edilsin istedik. Gelenlerin birçoğu da sivil toplum kuruluşunun temsilcisi olarak geldiler. Kente karşı söyleyeceklerini söyleyecekler.”

“Kenti birlikte yönetmek kadar güzel bir şey yok” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yavaş, şöyle konuştu:

“Türkiye’de maalesef yerel yönetimler olması gerektiği gibi değil. Başkanların verdiği kararlara ve kişisel egolarına göre yürütülebiliyor. Oysa dünyada belediye başkanlarının bir önemi yok. Dünyanın birçok yerinde kent yönetiminde önemli olan STK’ların, Kent Konseylerinin, Belediye Meclislerinin ağırlıkta olmasıdır… Türkiye’de bu böyle değil. Bu nedenle biz Kent Konseyini güçlendirelim ki bize yol göstersinler, kentin önceliklerini onlar tespit etsinler istiyoruz. Her kesimden, gruptan ya da meslekten insan konseyimizde olunca bilmediklerimizi bize öğretiyorlar ve yol gösteriyorlar.”

“HEP BİRLİKTE KENTLİLİK, KENTE AİDİYET BİLİNCİNİ GELİŞTİRECEĞİZ”

Herkesin bir gün bulunduğu görevden ayrılacağına dikkat çeken Başkan Yavaş, “Bazı arkadaşlarımız ölene kadar orada oturacağını zannediyor. 5 yıl çabuk da biter. Biz bunun bilinciyle çalışıyoruz. Görevimiz bittikten sonra halkın içine çıktığımızda rahat bir şekilde gezmek istiyoruz. Başkent burası, belediye başkanı da olsam Başkent’i tek başıma yönetmeye aklım yetmez. Hep birlikte kentlilik, kente aidiyet, sahip çıkma bilincini geliştireceğiz” dedi.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da Başkan Yavaş’ın toplumun her kesimini kucakladığını ve görüşüne önem verdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Ankara’daki bütün üniversiteler, teknokentler, organize sanayi bölgeleri, meslek odalarının bir kısmı, esnaf odalarının bir kısmı, ticaret odalarının neredeyse tamamı ve yardım derneklerinden engelli derneklerine kadar böyle geniş bir yapı kurduk. 420 paydaşımız var artık. Bu açıdan da Kent Konseyi’nin Ankara’ya yakışan bir yapı olduğuna inanıyorum. Birliğin desteğiyle beraber bu daha da büyüyecektir. Kente örnek olan başkanımıza ben de çok teşekkür ediyorum.”

BİRLİK BAŞKANLIK SEÇİMİ

Başkan Yavaş’ı ziyaret sonrası Türkiye Kent Konseyleri Birliği Genel Kurulu, Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Ekrem Aslan, “Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin Genel Kurulu toplantısını Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde yapıyoruz. Bu vesile ile Ankara Kent Konseyi’ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Genel Kurul toplantısında yapılan seçimde; Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin yeni başkanı Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, yardımcısı ise birliğin kurucu üyesi Necati Binici oldu.

Toplantının ardından Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyeleri yemekte bir araya geldi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.