Başkent'e sağanak yağış geliyor: Ankara Valiliğinden sel uyarısı

Ankara Valiliği resmi hesabından yapılan duyuruya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden önemli bir uyarı geldi.

Başkent'e sağanak yağış geliyor: Ankara Valiliğinden sel uyarısı
Yayınlanma:

Ankara'da gök gürültülü sağanak yağışların özellikle yerel olarak kuvvetli olması beklendiğini belirten Valilik, olumsuz hava koşullarının yol açabileceği risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

29 Nisan 2024 Pazartesi günü öğleden sonra etkisini artırması beklenen yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtilen paylaşımda saat 12 itibariyle başlaması beklenen sağanak yağışın akşam saat 19’a kadar süreceği de bildirildi. Bu nedenle, halkın dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önem arz ediyor.

Valiliğin sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda, “Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” dendi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.