Başkentliler geleneksel lezzetlerle buluşuyor

Ankara'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtan Beypazarı, ünlü Beypazarı Tanıtım TIR'ı ile Batıkent metro istasyonunda Başkentlilerle buluştu. Beypazarı Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, Ankaralılara Beypazarı'nın eşsiz lezzetlerini ve el işçiliği ürünlerini deneyimleme fırsatı sundu.

Başkentliler geleneksel lezzetlerle buluşuyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Beypazarı TIR'ı, yöresel ürünlerin ve kurusunun tanıtımı amacıyla düzenlenen bir gezici etkinlik olduğunu aktaran Nuray Başer, ilçenin meşhur kurusu, tarhanası, baklavası ve doğal maden suyu gibi ürünlerini Başkent halkıyla buluşturduklarını dile getirdi. Batıkent metro istasyonunda kurulan bu renkli ve lezzet dolu pazar, büyük ilgi gördü.

untitled-1-recovered-001.jpg

Beypazarı Tanıtım Tırında satıcı olan Nuray Başer, “Biz Beypazarı ürünleri satıyoruz. Yaprak sarması, 80 kat baklavası, eriştesi, kurusu ve salçası gibi Beypazarı'na dair ne varsa hepsi tezgâhımızda bulunuyor. TIR olarak çıkıyoruz. Bazen şehir dışına da gidiyoruz ama şu sıralar genelde Ankara bölgesinde geziyoruz. Her gittiğimiz yerde de 5 gün kalıyoruz. Talebi çok tabii ki ama insanlarımızda maalesef alım gücü düştüğü için bizde en büyük sıkıntı o yaratıyor. Yine de tabii Beypazarı’nı bilenler almaya çalışıyor ya genelde hep kredi kartı kullanıyorlar.” dedi.

untitled-1-recovered.jpg

BAŞKENTLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Etkinliğe katılan Batıkent sakinleri ve metro yolcuları, Beypazarı'nın yöresel tatlarını tatma ve satın alma fırsatı buldu. Özellikle doğal ve katkısız ürünlere olan ilginin arttığı bu dönemde, Beypazarı Tanıtım TIR'ı büyük bir memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlar, ilçenin tarihi hakkında bilgi edinme şansına da sahip oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.