Başkentlilerin uğrak noktası: Eymir Gölü

Başkentlilerin uğrak yerlerinden biri olan Eymir Gölü, her dönem ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Başkentlilerin özellikle hafta sonu akın ettiği göl, ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor.

Başkentlilerin uğrak noktası: Eymir Gölü
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Eymir Gölü, şehrin doğal güzelliklerinden biri olarak ziyaretçilerini doğayla iç içe bir ortamda ağırlıyor. Eymir Gölü, Ankara'nın güneybatısında, şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor ve özellikle doğa tutkunlarının ve spor yapmayı sevenlerin adresi.

eymir.gif

Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan göl, özellikle sevdikleriyle zaman geçirmek isteyenlerin ve sporcuların uğrak noktalarından biri oldu.

eymir22.gif

GÖL HAFTA SONU ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Eymir Gölü, aynı zamanda Başkent Ankara'nın stresinden uzaklaşmak isteyenler için sakin bir kaçış noktası. Göl çevresinde bulunan kafeler ve dinlenme alanları, ziyaretçilere göl manzarası eşliğinde keyifli vakit geçirme imkânı sunuyor.

Göl çevresindeki yürüyüş yolları, koşu parkurları ve bisiklet rotaları, ziyaretçilere hem dinlenme hem de spor yapma imkânı sunuyor.

whatsapp-image-2024-06-15-at-23-05.gif

EYMİR KUŞ GÖZLEMCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ALAN

Ayrıca Eymir Gölü, kuş gözlemcileri için de önemli bir alan. Göl çevresindeki doğal yaşam alanları, kuş türlerinin gözlemlenmesi için ideal bir ortam sağlıyor. Özellikle göç dönemlerinde birçok farklı kuş türü göl çevresindeki sulak alanlarda görülebilir.

eymir4.gif

Eymir Gölü, Ankara'nın doğal güzelliklerinden biri olarak hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

EYMİR’E NASIL GİDİLİR?

Eymir'e gitmek isteyen başkentliler, her gün 07.00 ile 21.00 saatleri arasında "Ulus-Kızılay-Çankaya-Eymir" güzergahında bulunan "185" ve "135" hat numaralı durakları kullanabilecek.

EGO'nun 2 saatte bir gerçekleştireceği sefer noktaları ise şöyle:

"Ulus, Sıhhiye, Kızılay, Cinnah Caddesi, Simon Bolivar Caddesi, Turan Güneş Bulvarı, TRT, Oran Mahallesi, Ahlatlıbel-İncek Kavşağı, Konya Yolu, Eymir 1. Giriş, Polis Akademisi, Yaylabağ Mahallesi, Eymir 2. Giriş."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.