Başkent’te ağır araçlar kadınlara emanet

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmaları kapsamında ANFA Genel Müdürlüğü yol süpürme ve su tankeri araçlarını 51 yaşındaki Yıldız Demirci’ye emanet etti.

Başkent’te ağır araçlar kadınlara emanet
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmaları kapsamında  ANFA Genel Müdürlüğü yol süpürme ve su tankeri araçlarını 51 yaşındaki Yıldız Demirci’ye emanet etti.

Kadın Kooperatiflerinin gelişmesinden pandemi sürecinde kadın terzilerin istihdamına kadar birçok alanda insan odaklı uygulamalarla dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO otobüslerinde 10 kadın şoför istihdamının ardından şimdi de ANFA Genel Müdürlüğünde su tankeri ve süpürge araçlarında görevlendirmek üzere bir kadın şoför alımı gerçekleştirdi. EGO Genel Müdürlüğü tarafından işe alınan 10 kadın şoför trafiğe çıkmak için gün sayarken, ANFA Genel Müdürlüğü tek kadın şoför istihdamı ile diğer belediyelere de örnek oldu.

aw094400_04.png

ANFA Genel Müdürlüğü, deneme sürüşleri ve eğitimleri devam eden 51 yaşındaki Yıldız Demirci’ye su tankeri ve yol süpürme araçlarını emanet etti. Başkent’in cadde ve sokaklarını ağır temizlik araçlarıyla temizlemeye hazırlanan Demirci, “Baba mesleği olan ağır vasıta sürücülüğü çocukluk hayalimdi. Ağır sanayide ticaretle uğraşıyordum. Tır, kamyon ve diğer ağır vasıta araçlarını da hobi olarak kullanıyordum. 4 kardeşiz ve hepimiz aynı mesleği icra ediyoruz” dedi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.