Başkent’teki lokantacılar batıyor!

Ankara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, "Ankara’da çoğu lokanta dükkânı kapanıyor. Pandemiden sonra da çilemiz bitmedi. Esnaf ayakta kalmaya çalışıyor. Bu sektör bitti arttık.” dedi.

Başkent’teki lokantacılar batıyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Başkent Ankara’nın Mamak, Keçiören ve Altındağ gibi ilçelerinde dükkanı bulunan lokantacı esnafının zor durumda olduğunu ifade eden Ankara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, lokantacı esnafının kan kaybettiğini söyledi.

LOKANTACI ESNAFI CAN ÇEKİŞİYOR!

Pandemi (salgın) sürecinde lokantacı esnafının çok zarar gördüğünü anımsatan Aztekin, esnafın ayakta durmaya çalıştığını belirterek, “Pandemi süreci esnafı mağdur etti. Ancak şu an esnaf daha da perişan. Lokantacı esnafı can çekişiyor. Ankara’da çoğu lokanta dükkânı kapanıyor. Pandemiden sonra da çilemiz bitmedi. Esnaf ayakta kalmaya çalışıyor. Bu sektör bitti arttık.” dedi.

Hammadde, sigorta, kira ve işçi giderleri gibi birçok kaleme gelen zamların lokantacı esnafının zor duruma düşürdüğünü aktaran Aztekin, lokantacı esnafının çok zor durumda olduğunu kaydetti.

whatsapp-image-2023-10-10-at-15-54-40-1.jpg

ESNAF BATMA NOKTASINA GELDİ!

Odaya kayıtlı 2 bin 500 üyenin olduğunu belirten Aztekin, lokantacı esnafının zor durumda olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Ankara’da yaklaşık 7 bini aşkın işletme bulunuyor. Ancak bizim odamıza kayıtlı üye sayısı 2 bin 500. Diğer işletmeler Ankara Ticaret Odasına (ATO) kayıtlı. Maalesef Ankara’da küçük esnaf can çekişiyor. Lokantacı esnafı batıyor. Her şeye zam geldi. Esnaf gelen zamların altından kalkamıyor. Kira fiyatları uçtu. 5 bin liralık dükkânın kirası 15 bin oldu. Lokantacı esnafının temel hammaddesi un ve kırmızı et. Unun çuvalı 900 lira oldu. Kırmızı etin fiyatı da arttı. Pide, lahmacun gibi ürünler taş fırında pişiyor. Oduna da zam geldi. 750 liralık odun 4 bin 500 TL oldu. Esnaf sigortasını yatıramayacak duruma geldi.”

Başkan Aztekin, Ankara'da lokanta sektörünün bittiğine de dikkat çekti.

whatsapp-image-2023-10-10-at-15-54-39-1.jpg

KDV ORANI DÜŞÜRÜLMELİ!

Pandemi sürecinde yeme-içme hizmetlerine uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranının yüzde 1’e düştüğünü anımsatan Aztekin, KDV oranının yüzde 10’e tekrardan çıkarıldığını ve bu durumun da esnafı çok zor duruma düşürdüğünü ifade etti.

Başkan Aztekin, lokantacı esnafının vatanını, milletini seven insanlar olduğunu ifade ederek, "Biz her zaman devletimizin, ezanımızın, bayrağımızın yanındayız ama esnafımızı da yok etmeyelim." diyerek sözlerini tamamladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.