Başkentten depremzede çocukların yüzünü güldüren proje

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği Projesi çerçevesinde depremzede çocuklar hem öğrendi hem de eğlendi.

Başkentten depremzede çocukların yüzünü güldüren proje
Yayınlanma:

TBMM, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilimleri Merkezi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Mansur Yardımcı Stadyumu Konteyner Kent'te etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan depremden etkilenen çocuklar oyunlar ve diğer etkinliklerle güzel vakit geçirdiler. Ankara Üniversitesi Çocuk Bilimleri Merkezi Koordinatörü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Gürsoy, AA'ya verdiği röportajda TBMM ile ortak etkinlik planladıklarını söyledi. Etkinliği ilk olarak Adıyaman'da gerçekleştirdiklerini belirten Gürsoy, programların sabah erken saatlerde başladığını anlattı.

Gürsoy, Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü bünyesinde bulunan 15 programı, Adıyamanlı çocuklar ve aileleri ile buluşturduklarını ifade ederek, "Meclis'imizin himayesinde, Meclis'imizin de etkinlikleriyle buluştular. Çok eğlendiler, çok keyif aldılar. Anne, babalar bizlere teşekkür ettiler. 'İyi ki geldiniz hocam, tekrar gelin' diye geri dönüşler aldık, bizi çok mutlu etti." dedi.

Yüzleri gülümsetecek işte o görüntüler...

Gürsoy, şunları kaydetti:

"TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Biz sadece eğlenmelerini değil, aynı zamanda eğlenerek öğrenmelerini hedefliyoruz. Çünkü Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü'nün temel hedefi bu. Çocuklara yaparak, yaşayarak, eğlenerek bilimi anlatmak, bilimi öğretmek. Meclis'imizin de bir takım etkinlikleri var. Sanal Meclis turu var. Aynı zamanda hem Ankara Üniversitesi hem Meclis, çocuklarımıza yiyecek dağıttı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.