Batıkent Rekreasyon Alanı kadınların emekleriyle renklendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kadın ve Aile Dairesi Başkanlığı Kadın Danışma Merkezi Anneler Günü için, 'Kadın Emeği Pazarı' açılışı gerçekleşti.

Batıkent Rekreasyon Alanı kadınların emekleriyle renklendi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kadın Danışma Merkezi, Batıkent'te bulunan rekreasyon alanında kadınların emeğinin sergilediği bir pazar açtı. Pazar açılışından Elvankent Kadınlar Lokali üyelerinden oluşan ‘Modern Dans Topluluğu’ gösterisi ve müzik dinletisi ile keyifli anlar yaşandı.

kemegi.jpg

Pazarda, kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini sergileyerek gelir elde etme fırsatı buluyor. ABB Kadın Danışma Merkezi yetkilileri, bu etkinliğin kadınların ekonomik özgürlüğünü destekleme ve toplumsal katılımlarını artırma amacıyla düzenlendiğini belirtti.

kadin-emegi1.jpg

ABB Kadın Danışma Merkezi, Batıkent Rekreasyon Alanında Kadın Emeği Pazarı açılışında anadolugazete.com.tr’ye konuşan Kadın ve Aile Şube Müdürü Özlem Süreyya Karaman, “Anneler Günü dolayısıyla Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü Kadın Danışma Merkezi olarak Batıkent Rekreasyon alanında ‘Kadın Emeği Pazarı’mızı açmış bulunuyoruz. Özellikle bize başvuran kadın lokalleri üyelerimizin el emekleri, kadın girişimcilerimizin el emekleri ve kooperatiflerimizde yapılmış bulunan ürünleri sergiliyoruz." dedi.

kadin-emegi2.jpg

ABB’DEN KADINLARA TAM DESTEK

Kadınların ekonomik gelir elde etmeleri için imkan sunduklarını belirten Karaman, "Bu şekilde hem onlar ekonomilerine katkıda bulunmuş oluyor hem de vatandaşlarımızı Anneler Günü’nde annelerine hediye almaları için bir fırsat sağlamış oluyoruz. Burada kırk tane stant var. Kooparatiflerden gelen kadınlarımız burada ürünlerini sergileyip satış yapıyor.” diye konuştu.

Kadınlar, el işleri, ev yapımı gıdalar, takılar ve daha birçok ürünü bu pazarda ziyaretçilere sunuyor. ABB Kadın Danışma Merkezi, benzer etkinlikleri düzenleyerek kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını teşvik etmeye devam edecek.

keemegi2.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.