BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den ABB'ye 'Hitit güneşi' tepkisi: "Burası Türk-islam devleti"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kentin ambleminin değiştirilmesiyle ilgili teklifini değerlendirdi. Destici, ABB’ye sert tepki gösterdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den ABB'ye 'Hitit güneşi' tepkisi: "Burası Türk-islam devleti"
Yayınlanma:

Destici, Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetiminin amblemin yarışma ile Ankaralılara sorulmasına dair teklifini siyasi partilerin gruplarına sunmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu amblem mevzusunu tabulaştırmamak, kutsallaştırmamak lazım. Burası artık bir Türk İslam devleti ve Ankara da bu Türk İslam devletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başkenti. Bizim Hititlerle falan da bir alakamız yok. Ankara’da yaşayan hiç kimse Hititlerin torunu değil" dedi.

Destici'nin sözlerine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin amblem değişikliği teklifine ilişkin bir itirazları olmadığını belirtti. Ancak, Hitit güneşinin ambleme eklenmesine itiraz eden Destici, "Yani bizim buna bir itirazımız yok. Ama Hitit güneşini getirmeye kalkarsan ben buna itiraz ederim" dedi.

BBP lideri, Ankara'nın artık bir Türk İslam devleti olduğunu vurgulayarak, amblemin bu kimliği yansıtması gerektiğini belirtti. "Daha güzel bir amblem ortaya çıkarsa niye olmasın?" diyen Destici, ancak Hitit Güneşi'nin ambleme dönüşmesine karşı olduklarını ifade etti.

Son olarak, Destici amblemlerin değişebileceğini ancak kültür, inanç ve devleti temsil etmek şartıyla değişikliğe destek verebileceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.