Belediyeler tasarrufa başladı: Genelgeyi duyuran ilk belediye Güdül oldu!

Güdül Belediyesi, Resmi Gazete'de yayımlanan 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ni sosyal medya üzerinden paylaştı. Güdül, tasarruf tedbirlerini duyuran ilk belediye oldu.

Belediyeler tasarrufa başladı: Genelgeyi duyuran ilk belediye Güdül oldu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yönetiminde bulunan Güdül, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine geçti. Geçtiğimiz günlerde kamuda tasarrufa giden hükümet, birçok kamu kuruluşunu etkileyen genelgeyi Resmi Gazete'de yayımladı.

TAŞINMAZ VE TAŞITLARA SINIRLAMA GELDİ

Belediyeleri de doğrudan etkileyen Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'ni ilk duyuran belediyelerden biri de Güdül oldu. Belediye sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı gönderide sayfa sayfa alınan tedbirleri duyurdu.

Tasarruf kapsamında dikkat çeken hususlardan bir tanesi, 3 yıl boyunca hiçbir şekilde bir taşınmazın satın alınmaması ve kiralanmaması. Bu durum taşıtlar için de geçerli olacak. Genelgede 3 yıllık süre boyunca, tasarruf tedbirleri kapsamında yeni taşıt edinilemeyeceği açıklandı.

Ayrıca genelgede, ''Kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet içi eğitim, konferans, seminer, çalıştay, sempozyum, toplantı, organizasyon ve benzeri her türlü organizasyonun uzaktan erişim yöntemiyle yapılması esastır.'' ifadelerine de yer verildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.