Beton yığının arasındaki saklı cennet

Ankara'nın en kalabalık ikinci merkez ilçesi olan Keçiören'deki Atatürk Botanik Bahçesi, ziyaretçiler tarafından keyifle gezilen bir park. Zengin bitki çeşitliliği ve sunduğu doğal yaşam alanlarıyla ön plana çıkan park, beton yığınları arasında saklı kalmış bir cennet bahçesi gibi.

Beton yığının arasındaki saklı cennet
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER:GAMZE ERDOĞDU

Nüfusu 2023 verilerine göre 923 bin olan ve Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Keçiören'de 1996 yılında 42 bin 600 metrekare alana sahip Atatürk Botanik Parkı, ilçe sakinlerinin en çok ziyaret ettiği park oldu.

Yüzlerce bitki, yürüyüş parkuru ve muhteşem doğasıyla Botanik Parkı, sabah sporu yapan vatandaşların ilk tercih ettiği yerler arasında yer alıyor.

adsiz-tasarim-2024-04-26t094148-497.jpg

Temiz havası ile Ankara’nın akciğeri konumunda olan park, yaz kış misafirlerini ağırlıyor. Ailesiyle parkta piknik yapan Keçiörenliler, "Botanik Bahçesi, Keçiören için vazgeçilmez bir fırsat. Yaz ve kış burayı ziyaret ederiz, şehrin kalabalığından uzaklaşıp nefes aldığımız bir yer. Parkın doğası korunmaya devam edilmeli. Ziyaretçiler de bu güzel alana saygılı olmalı. Bazen hafta sonlarında gelen kimi piknikçiler çevre kirliliğine sebep olabilecek manzaralar ortaya çıkarabiliyor. Dikkat edilmesini önemle rica ediyoruz." uyarısı yaptı.

adsiz-tasarim-2024-04-26t094226-624.jpg

HER YÖNÜYLE ZENGİN BİR PARK

Atatürk Bahçesi olarak da bilinen park içinde ziyaretçilerinin ihtiyacını karşılaması için tuvalet, çay bahçeleri ve suyu içilebilir çeşmeler bulunuyor. Park içerisinde 800 metre (gidiş-geliş) uzunluğunda koşu yolu, mescid, 13 kamelya, 15 piknik masası, 18 bank, şelale, fitness aleti, çocuk oyun seti ve oyun elemanları, Kazak şair Magcan Cumabay anıtı ve çeşitli türlerde 69 çeşit bitki (8 bin 500 adet) bulunuyor.

adsiz-tasarim-2024-04-26t094319-834.jpg

PARKIN İÇİNDE DOĞAL YAŞAM PARKI YER ALIYOR

Atatürk Botanik Bahçesi içerisinde bulunan Doğal Yaşam Parkı'nda; midilli, emu kuşu, ceylan, wallaby, kanguru, geyik, lama, koyun, tiftik keçisi, vervet maymunu, örümcek maymun, sincap, tavşan, tavus kuşu, ördek, kaz, kuğu, karoli, sülün, keklik, bıldırcın, beç tavuğu, horoz, tavuk, civciv gibi hayvanlar bulunuyor. Parkta, gençlere ve çocuklara bir taraftan hayvan sevgisini aşılanırken diğer yandan da canlılar âlemini tanıtarak tabiatla iç içe vakit geçirmeleri için fırsat sunuluyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum