Bir Küfecinin Gözünden Türkiye

Ankara'nın ödüllü oyunlarından Küfeci, çarşamba akşamı yeniden Ankaralılarla buluştu.

Bir Küfecinin Gözünden Türkiye
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Hasan Özyürek’in yazdığı ve oynadığı Küfeci, çarşamba akşamı Farabi Sahnesi’nde Ankaralılarla yeniden buluştu. İzleyenlerin tekrar tekrar izlemekten kendini alıkoyamadığı oyun yine ilk günkü heyecanıyla sahnedeydi.

Bir küfecinin sokaklardaki yolculuğunu izlediğimiz oyunda, Küfeci Şahap’ın günlük dertlerini izliyoruz. Günlük dertlerinin ardında yatan toplumsal sorunlar ise oyunun sonuna doğru kendisini artarak hissettiriyor.

Kendisi için yarattığı dünyada debelenip giden Şahap bir nevi mutsuz ama yaşadıklarından da eğlenecek bir şeyler bulabilen bir genç olarak karşımıza çıkıyor.

Küfesine attığı bir kitap ile hayatı değişen Şahap’a devlet 8 ay sonra 'pardon' diyerek girdiği hapishaneden salıveriyor. Ama 8 ay sonra çıktığında Şahap için bambaşka bir dünya başlıyor. Şahap’ın tanımadığı dünyadan, tanımadığı bir başka dünyaya geçişi, elinde olduğunu sandığı şeylerin yitirilişi onu daha da yaralıyor.

XXIII. Direklerarası Ödülleri En İyi Tek Kişilik Performans Ödülü de alan oyun gerçekten bir saat boyunca izleyenlere başarılı bir performans izletiyor.

'Şahap, akıp giden yıldız demek' tıpkı oyundaki performans gibi.

Küfeci oyunu, 26 Kasım Pazar günü Ankara'da Flanör Sahne'de 1 Aralık'ta da tekrar Farabi Sahne'de Ankaralıları bekliyor olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.