BÜLENT CİHANGİR VEFAT ETTİ

Efsane GÜNAYDIN Gazetesi Ankara Bürosu Teknik Servis Servisi Sorumlusu, ustaların ustası Bülent Cihangir uzun süredir mücadele ettiği amansız hastalığa daha fazla dayanamadı ve 01 Nisan 2020 tarihinde İzmir’de hayatını kaybetti.

BÜLENT CİHANGİR VEFAT ETTİ
Yayınlanma:
Güncelleme:

1-081.jpg

Günaydın Gazetesi Ankara Bürosu Teknik Servisi Sorumlusu, ustaların ustası Bülent Cihangir’in yakalandığı amansız hastalık sonrası hayatını kaybetmesi eski mesai arkadaşları arasında büyük üzüntüye neden oldu. Sakarya İli Geyve İlçesi doğumlu merhum Hilmi Cihangir ile Sabahat Cihangir’in oğulları Bülent Cihangir 1945 yılında Ankara’nın Ulus İlçesi İsmet Paşa Mahallesi’nde dünyaya gelen Bülent Cihangir, ilk ve ortaokulu Ankara’da, liseyi İstanbul’da Haydarpaşa Lisesi’nde okudu, gazetecilik mesleğine Ankara’da başladı.

ÇOK SAYIDA TEKNİK SERVİS ELEMANI YETEŞTİRDİ

33 yıl boyunca Gün, Saklambaç  GÜNAYDIN Ankara, TAN, FOTOSPOR ve ULUS Ankara gazetelerinin Pikaj-Montaj Servisi ile gazetelerin Teknik Servis Sorumluğu görevlerini başarıyla sürdüren ve yıllar boyunca çok sayıda teknik servis elemanı yetiştiren Bülent Cihangir basın camiasının teknik servis çalışanları ve yöneticilerince sevilip, sayılan, çalışma azmi ve yeteneğiyle, dönemin teknik servis çalışanlarının örnek aldığı, yeri doldurulamayacak bir insandı.

SOSYAL MESAFE KORUNDU 

Jeoloji Mühendisi Mert Hilmi Cihangir ve Doç. Dr. Zeynep (Cihangir) Çankaya’nın babaları,  Bülent Cihangir’in cenazesi 02.04.2020 tarihinde uzun süredir yaşadığımız Koronavirüs salgını nedeniyle “sosyal mesafe” korunarak  sadece aile bireylerinin katıldığı bir törenle Cebeci Asri Mezarlığı (Ada 162, Parsel 17)’ndaki Aile Kabristanı’na defnedildi.

Bizde ANADOLU Gazetesi olarak merhum’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, çalışma arkadaşlarına ve basın camiasına başsağlığı dileriz.

bülent-cihangir-kolaj.png

NELER DEDİLER?

Hacer Güneş:  Ben o efsaneyi yüreğimde taşıyacağım.

Yüksel Kangal:  Yıllar boyu birlikte çalıştığımız, GÜNAYDIN Ankara Bürosu’nun Teknik Servis Ekibinin şefi, sevgili can kardeşimi kaybetmenin üzüntü içindeyim. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağolsun. Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Metin Gören : Aramızdan ayrıldı... Acı haberi aldığımda yıkıldım... Efsane Günaydın’ın Ankara Bürosu komutanlarından biriydi... Kırk yıllık dostum, mesai arkadaşımla son yıllarda ancak bilgisayar aracılığı ile sevgiler gönderiyorduk, hasta yataklarımızdan.. Üzgünüm; ölümüyle sarsıldım... Üzgünüm; Ülkemin içine girdiği sıkıntı nedeniyle ona tabutunun bir ucundan tutarak güle güle diyemeyeceğim için. Işıklar içinde uyu delikanlı adam.

İnan Göksel:  Şu an ağlıyorum... Ne güzel insandın sen Bülent... Nurlarda yat canım kardeşim...

Abbas Satır:  Dostum, 50 yıllık  arkadaşım. Güzel insan. Seni kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyim. "Rüzgarlı Sokak" kitabını yazarken çok görüşürdük. Hemen telefon açar. "O olayları, çektiğimiz sıkıntıları unutma yaz. O ismin doğrusu şöyle" diye uyarılarda bulunurdu.

Orhan Uğuroğlu : ÇOK ACI KAYBIMIZ 1981 - 1990 döneminde efsane Günaydın gazetesinde çalıştığımız değerli ağabeyim  Bülent Cihangir‘in vefat haberini aldım. Gözyaşları mı tutamıyorum... Çok üzüldüm çok. Allah eşine, evlatlarına ve torunlarına sabır ve sağlıklı ömür versin.

O kadar güzel, o kadar muhteşem bir insandı ki mekanı Cennet’tir, ruhu şad olsun. Allah rahmet eylesin.

Erol Al: Çok çok üzgünüm. Sevgili ağabeyimin mekanı cennet olsun.

Fuat Hüner : İçim hala yanıyor. Acımın tarifi yok, dünya yıkıldı sanki, Ankara’ya gelip De yanınızda olamayışıma. Acım tarifsiz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Süleyman Yücel : Efsane Günaydın Ankara Teknik Servisinin önderi, değerli büyüğüm, ustaların ustası, saygıdeğer insan Bülent Cihangir Abimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Ailesine, yakınlarına ve tüm arkadaşlarıma başsağlığı dilerim. Mekanı cennet ruhu şad olsun. Allah tahsiratını affetsin.

Yalçın Güzeltürk: Fuat’cığım ustamızı kaybettik. Zor durumdan çıkarken masamızın dört yağından biri idi. Panik yapma müdür “hallederiz” derdiniz. 1.250 bin adet GÜNAYDIN gazetesi sattığımızda 500 bin trajlı iki gazete daha basıyorduk. Gün ve Saklambaç uykusuz günlerdi, bu sektör sizi unutmayacak. Bülent kardeşime rahmet diliyorum. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Ailesi ve sizlere başsağlığı sabır diliyorum.

Ramazan Durmuş : RAHMET OLSUN EFSANE... Bülent CİHANGİR.. Efsane GÜNAYDIN’ın efsane ismi... Rüzgârlı Sokak gazeteciliğinin ustası.. Sakinliği, işbilirliği ile birleşince teknik servisin değil hepimizin gözbebeğiydi... Yıllar yılları kovaladı... Zaman zaman görüştük... İllet hastalık onu da yakalamıştı. Ve sonunda onu da gerçek aleme uğurladık.
Ruhun şadolsun efsane... Mekânın cennet olsun.

Serdar Sayınalp: 45 yıllık dostum, abim!.. Güzel insan Bülent Cihangir’i kaybetik. Allah rahmet eylesin.

Dursun Erkılıç : Rüzgarlı Sokak gazeteciliğin efsane isimlerinden, Efsane Günaydın Ankara kadrosunun abisi Bülent Cihangir canımızı kaybettik. Acımız çok büyük. Merhuma rahmet, sevenlerine sabır diliyorum.

Haldun Arık : Değerli çalışma  arkadaşlarımdan Bülent Abi’mizi kaybetmenin derin üzün tüsü içerisindeyim. Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabır ve metanet dilerim.

Saruhan Uğuroğlu : Bülent Abiciğim, mekanın cennet, ruhun şad olsun.

Yaşar Önel : Bülent usta, 1989 yılında, Günaydın Gazetesi Spor Servisi’nde işe başladığımda, ilk tanıdığım kişiydi. Spor Servisi’nin yanındaki Pikaj-Montaj bölümünün şefiydi. Ankara’da kullanılacak haberimizi, o zamanlar teknik servis deniliyordu, Süleyman Yücel ya da Şaban Tatlı dizer, Fuat Hüner usta, gözlüklerini kafasına kaldırıp, gözüyle netlik yapar ve kameraya çeker, son olarak da Bülent Ustanın elemanlarından birisi, bir elinde kretuvar diğer elinde kırmızı bant, montajı yapardı. ‘Biten’ sayfa, Uçar Han’da bulunan matbaaya götürülürdü. Bu işler, spor servisinin yazı işleri müdürü Muharrem Türkmen gözetiminde gerçekleşirdi. Çok güzel günlerdi. 1991 yılı olsa gerek, Günaydın el değiştirdi, Ankara Bürosu, Mahatma Gandi Sokak’ta dubleks bir daireye taşındı. Bütün iş İstanbul üzerinden dönmeye başladı. Ortada ne teknik servis kaldı, ne de sımsıcak abi-kardeş ilişkileri.

GÜNAYDIN’ın Rüzgarlı Sokak ekibinden birçoğu ile yıllardır görüşmüyoruz. Ancak kalplerimiz hep ortak atıyor. Bülent Usta ile de 30 yıla yakındır görüşmedik. Benim “Şanlı Ankaragücü” maçlarıyla ilgili yazdığım mesajlara, ilk yorumu yapardı. Böylece yüzyüze görüşmesek de, gönül birlikteliğimiz hep sürdü.

Şimdi... Bülent Cihangir abim de, rahmetli olmuş. Çok güzel adamdı.  Bizde hakkı vardır. Umarım bizlere hakkını helal eder. Ve inşallah mekanı cennet olur. Yolu, GÜNAYDIN’dan geçen, hayatını kaybedenlere rahmet, yaşayanlara sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.

Mehmet Sunel :  Ustam, abim, can dostumuz değerli insan Bülent Cihangir’i kaybettik. Üzgünüz başımız sağolsun. Mekanı cennet olsun.

Kemal Güven : Hayatı, iş disiplin ve ahlakını, özveriyi hep ondan öğrendik. O, hepimizin çok sevdiği duayen bir gazeteciydi. Rüzgarlı Sokak deyince ilk akla gelen isimlerdendi. Tarifi imkansız bir acı içindeyim. Efsane Günaydın öksüz kaldı. Mekanın cennet olsun Bülent Abim. Her zaman kalbimizde yaşayacaksın.

Süreyya Oral: 1 Nisan şakası gibi... Mekanı cennet, ruhu şad olsun..

Aynur İrdem : Hayatımdaki en güzel insanların ve anıların biriktiği Günaydın gazetesine başlamama vesile olan iyiki tanımışım dediğim sevgili abim hakkını helal et, mekânın cennet olsun. sZeynep ve Mert başta olmak üzere tüm sevenlerine baş sağlığı ve sabır diliyorum.

Nezir Önal: Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Fatma Çaglayan: Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun.

Ali Erdoğan: Allah rahmet eylesin.

Mehmet Erkoç: Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

İsmail Güler : Hayat hocam, ustam, yol göstericim, bende büyük emekleri olan ekmeğini yediğim Bülent Abimi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Allah’tan rahmet. Yakınlarına ve sevenlerine sabır ve metanet dilerim.

Nuran Gül Sungurtekin: Üzgünüm.. Darmadağınım.. Bülent Cihangir kardeşim, arkadaşım. Günaydın Gazetesi.. Efsane Günaydın.. Yıllarca mesai arkadaşlığı, dostluğun paylaşımın sınırsız yılları unutulur mu hiç.. Uğurlar Olsun can arkadaşım.. Işıklarda uyu.. Seni çok çok özleyeceğiz.. Günaydın’ın son kuruluş günü yemeğine, Ankara’ya iyi ki gelmişim, iyi ki dostlarla birlikte olmuşuz..

Güner Sungurtekin : Günaydın Gazetesi mesai arkadaşımız Bülent Cihangir’i kaybettik.. Çok çok üzgünüm.. Nur içinde yat can dost.

Şaban Tatlı : Bülent Abimi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Allah’tan rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun.

Saim Kılınç: Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun geride kalan sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum, Bülent abi bizim ustamızdı. Ekmeğini yedik, tüm sevenlerinin başı sağolsun.

Kamil Yapıcı: Abim... Hiç ummadığımız bir anda aramızdan ayrıldı. Hayat dolu abimizdi. Allah rahmet etsin. Yeminle şok oldum haberini aldığımda. Mekanı cennet olsun.

Levent Kudret Yalçın : Allah gani gani rahmet eylesin, geride kalanlara, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Emrah   Arslantaş:  Rüzgarlı’nın en güzel abisi, canım  Dayım; rahat  uyu. Alemin en kral onbiri her zaman:
Adil, Hikmet, Fuat, İhsan, Haluk, Taner, Cüneyt, Nazmi, İrfan, Hurubeş Mehmet, Sadik olarak kalacak

Yusuf Sürmen: Allah rahmet eylesin yakınlarına başsağlığı dilerim

Ali Karakaya:  Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun geride kalan sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum çok üzgünüm

Erol Maraş : Başımız sağolsun Kardeşim. Seyahat yasağı var, malum durum. Bülent Cihangir Ağabeyin yarınki cenaze defin törenine katılamayacağım. Tüm aile ve arkadaşlara selam ve başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.

Sebahattin Uyanık: Hepimizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.

Tülinay Canay:  Bülent abicim bir idoldü. mekanı cennet olsun ışıklar içinde uyusun.

Tuğrul Sarıtaş: Ne güzel günlerdi... Dostluklar hiç bitmedi. Zaman zaman biraraya gelerek o güzel günleri yadederdik. Bülent üstadım yattığın yer nurla dolsun. Acılı ailene ve tüm dostlarına başsağlığı diliyorum.

Şadi Arslan : Rüzgarlı sokağın efsane çınarı Bülent abim... Bir dahaki yemekli toplantının duyurusunu Bülent Cihangir ve Fuat Hüner ile “Anılara yolculuk” diye duyuracaktım. Kısmet olmadı. Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun.

Murat Binici: Allah rahmet eylesin. Günaydın›da ekol, öne çıkan isimlerdendi. Yaş ilerledikçe yaprak dökümü gibi gidiyorlar, gidiyoruz. Mekanı cennet olsun. Rabbim rahmet eylesin. Nurlar içinde yatsın ağabeyim.

Ümit Kuruüzüm : 1978 yılında tanıdığım abim babam benim için her anlama gelen Bülent abim telefonda nasılsın evlat demeni özleyeceğim Sen benim kalbimde hep yaşayacaksın Mekanın cennet olsun inşallah peygamber efendimize komşu olursun Mekanın cennet toprağın bol olsun

Hasan Gürel:  Nur içinde yatsın dostlarının başı sağolsun

Mehmet Yurdakul : Efsane GÜNAYDIN gazetesinin Ankara Teknik Servisi sSorumlusu ustamız Bülent abiye Allahtan rahmet diler, sevenlerine başsağlığı dilerim. Güle güle büyük usta..

Bekir Birincioğlu: Allah rahmet eylesin ruhu şad mekanı cennet olsun..

Saban Koksal: Ekmeğini yedim. Allah rahmet etsin

Hülya Sahin Baltacı:  Zeynepcim, Mertcim çok üzgünüm, Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun Bülent amcamın. Keşke yanınızda olabilsem.

Tolga Şardan:  Rüzgarlı’daki son döneme yetisen gazeteci adaylarından birisi bendim. Kendisinin emeği vardır bende. Muhabir olmaya çalışırken pikajı ve montajı da öğrenmeye çalışıyordum. Mekanı cennet olsun.. Allah rahmet eylesin.

Zozan Kutlay Kum: Nur içinde uyusun.

Mevlut Bulut: Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Kemal Çeliker : 1975 yılında Ankara Rüzgarlı Sokakta ve Günaydın  gazetesinden birlikte çalıştığım ve çok değer verdiğim  can dostum ve sevgili Bülent Cihangir kardeşimi  kaybettiğimizi   öğremiş bulunuyorum.  Değerli kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınları ve sevenlerinin de başısağolsun. Mekanı Cennet Olsun.

Murat Kocakök:  Allah rahmet eylesin, ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Fırat Çağlayan Yurdakul : Rüzgârlı Sokağın, Günaydın gazetesinin usta isimlerinden, değerli büyüğümüz Bülent Cihangir amca aramızdan ayrılmış. Çok üzgünüm. Rahmetli babam Berat Yurdakul’un da yakın arkadaşıydı. Onunla yıllar sonra eski anıları paylaşmak benim için bir onurdu. Mekanın cennet olsun. Nur içinde yat Bülent amca.

Sibel Mocan : Canım eniştem seni tanıdığımda dört yaşındaydım babamı kaybettiğimde onaltı...O günden beri bana hep babalık yaptın üzerimde çok emeğin var illet salgın yüzünden gelemedim yanına helalleşemedim seninle içime çok dert oldu. Hakkını helal et eniştem. Gazetecilerin efsane ismi mekanın cennet olsun 

Sibel Mocan : Hepimiz iyi günümüzde dokunarak gülmeyi kötü günümüzde de sarılarak ağlamayı seven bir milletiz... Allah kimseye sosyal mesafeli acı günü yaşatmasın. Çok zormuş, sarılıp ağlayamamak .. Son görevimizi yaptık. Mekanın cennet olsun, canım eniştem.

günaydin-logo.png

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.