Burhan Demirbaş Ayaş'ta ne yaptı, İzzet Demircioğlu ne vaat etti?

Ayaş uzun bir süreden sonra Cumhuriyet Halk Partili (CHP) ismin yönetimine geçti. Önceki dönemde AK Partili Burhan Demirbaş tarafından yönetilen Ayaş'ta hangi projeler hayata geçirildi, şimdi ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı olarak seçime giren ve belediye başkanlığını kazanan İzzet Demircioğlu'nun vaatleri neler? Detaylar haberimizde...

Burhan  Demirbaş Ayaş'ta ne yaptı, İzzet Demircioğlu ne vaat etti?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Domatesiyle ünlü Ayaş'ta 31 Mart'ta değişim rüzgarı esti. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra belediye başkanı değişen ilçelerden biri olan Ayaş, uzun bir dönemden sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçti. Ayaş, yerel seçimde AK Parti'nin kalesi olmaktan çıktı. Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Yüksel Kirazdibi'ni büyük bir hezimete uğratan CHP’li İzzet Demircioğlu yüzde 43,29 oy alarak Ayaş Belediye Başkanı seçildi. Peki, Eski Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, belediye başkanı olduğu dönemde Ayaş'ta hangi projeleri hayata geçirdi? CHP'li Yeni Başkan İzzet Demircioğlu'nun ise ilçeye neler yapacağı merak konusu.

burhan.jpg

BURHAN DEMİRBAŞ AYAŞ'TA NE YAPTI?

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde yüzde 52,07 oy alarak Burhan Demirbaş, Ayaş Belediye Başkanı seçilmişti. Aslen Ayaşlı olan Demirbaş, göreve geldiği ilk günden ilçenin gelişmesine önem verdi. Domatesiyle ünlü Ayaş'ta bir dönem belediye başkanlığını yürüten Demirbaş, görev sürecinde ilçeye birçok hizmet kazandırdı.

Ankara'nın en hızla gelişen ilçelerinden biri olduğunu belirten Demirbaş, vatandaşın ve esnafın sorunlarını çözmeye çalıştığını söylemişti.

Ayaş'ta kapalı pazar yerini hizmete açan Demirbaş, pazar yeri olarak kullanılan belediye binasının ön kısmında vatandaşların esnafın mağdur olduğunu belirtmişti. Demirbaş, "Trafik tıkanıyor, karşılıklı geçişler zor şartlar altında yapılıyordu. Bu mağduriyeti gidermek için Ayaş'ımızın tarihi dokusuna uygun pazar yeri oluşturduk. Son derece sağlıklı ve temiz koşullarda pazarcı esnafımız burada hizmet vermiş olacak, vatandaşlarımız da olumsuz şartlardan kurtulmuş olacak." şeklinde konuşmuştu.

Ayaş Belediye Başkanı Demirbaş, geçtiğimiz Ağustos 2023'te tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Vefat eden Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş'ın yerine Mustafa Sezer seçildi. Sezer de 31 Mart seçimlerine kadar ilçeye hizmet etti.

untitled-1.jpg

CHP'Lİ İZZET DEMİRCİOĞLU'NUN VAATLERİ NELER?

Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, seçim çalışmaları kapsamında sık sık vatandaş ve esnafla bir araya geldi. Vatandaşın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Demircioğlu, Ayaşlıların sorunlarını çözeceğine dair söz verdi.

"İLÇEDE TARIMI DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ"

Ayaş'ta tarımı daha da geliştireceğinin sözünü veren Demircioğlu, çiftçiye destek olacağını ifade ederek "Topraklarımız çok verimli. Üretmemiz lazım, üreticiye de destek olmamız lazım." demişti.

DEMİRCİOĞLU'NDAN "GÖÇ SORUNU" ÇÖZME SÖZÜ!

Demircioğlu, ilçedeki göç sorunlarını çözmek için çalışmalar yapacağına da işaret etmişti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.