Büyükşehir'den kadınlara destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, şiddet mağduru kadınlara birçok konuda destek olmaya devam ediyor.

Büyükşehir'den kadınlara destek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, şiddet mağduru kadınlara birçok konuda destek olmaya devam ediyor.

Gençlik Parkı içinde hizmet veren Kadın Danışma Merkezi,  şiddete uğrayan ya da uğrama riski altında bulunan kadınlara bilgilendirme, hukuksal danışmanlık, psikolojik destek, meslek edindirme gibi konularda ücretsiz destek sağlıyor.                                     

KADINLARIN YANINDA VE YAKININDA

Yerli ve yabancı ayrımı yapmaksızın kadınlara birçok konuda destek sağlamak amacıyla kurulan merkez tüm kadınların rahatlıkla ulaşabilmesi için şehrin en merkezi yerlerinden biri olan Ulus Gençlik Parkı içinde faaliyet gösteriyor. 

Kadın Danışma Merkezi ayrıca merkeze ulaşım sağlayamayacak olan kadınlar için de Kahramankazan, Çubuk, Ayaş, Hasanoğlan ve Kızılcahamam olmak üzere 5 ilçede Kadın Danışma Birimleriyle hizmetlerini yürütüyor.

KADINLAR HİZMETTEN MEMNUN

Kadın Danışma Merkezi'nden daha önce haberi olmayan ve yıllarca eşinden  şiddet gördüğünü anlatan D.K., merkezden aldığı hizmetten duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getiriyor:

“Şiddet gördükten sonra karakola gittim. Oradaki polis memurları beni Kadın Danışma Merkezi’ne getirdi. Daha önceden bu hizmetten hiçbir şekilde haberim yoktu. Keşke daha önceden haberim olsaydı. Aldığım hizmetten çok memnunum. Uzmanlarımıza, müdürümüze, güvenlik görevlilerine çok teşekkür ediyorum. Hepsi ayrı ayrı bizlerle ilgileniyorlar.  Sözlü ve fiziksel şiddet mağduruyum. 30 yıl boyunca gördüğüm şiddeti şu an boşuna çekmişim diyorum.”

Bir diğer şiddet mağduru olan A.Y., ise merkezle yeni tanıştığını ve hayata tutunmasında büyük desteği olduğunu anlatıyor:

“Fiziksel ve psikolojik şiddet mağduruyum. Eşimden sürekli şiddet görüyordum. Bir gün yine şiddet gördüm ve 155’i arayarak yardım istedim. Polisler sayesinde Kadın Danışma Merkezi’nden haberim oldu. Personellerin hepsi hayata tutunmamız için ellerinden gelen tüm desteği bizlere fazlasıyla sunuyorlar. Maddi, manevi ve psikolojik olarak bizleri destekliyorlar. Tüm ilgililere temizlik personelinden güvenlik personeline ve uzmanlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE BÜYÜKŞEHİR İMZASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ayrıca çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, şiddete maruz kalan kadınlara yönelik sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.

Büyükşehir Kadın Sığınma Evlerinde kalan şiddet mağduru kadınların toplumsal hayata adaptasyonunun sağlanması ve kendi ayakları üzerinde durabilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı ve ICTTR Koçluk arasında Ankara Kalkınma Ajansı’nın "Kendini Keşfet" projesi kapsamında iş birliği protokolü imzaladı.  

Protokol törenine; Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Sığınma Evleri Sorumlusu Şenay Yılmaz, Gökyüzü Sanatsal İyilik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Emrah İncili ile ICTTR (Uluslararası Koçluk Eğitimi) Koçluk Kurucu Ortağı-Usta Eğitici Arzu Köksal katıldı. 

kadinlar-001.jpg

STK’larla yapılan iş birliği çerçevesinde Büyükşehir'e bağlı Kadın Sığınma Evlerinde kalan kadınların özgüvenlerini tekrar kazanmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak için psikolojik destekle birlikte uygulamalı olarak farkındalık ve girişimcilik eğitimleri verilecek.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.