Çankaya'da '100 Yılın Tanığı: Cumhuriyet' sergisi açıldı!

Ankara'nın kültür ve sanat hayatına önemli bir katkı sunan Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, Çankaya Belediyesi ve Cumhuriyet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "100 Yılın Tanığı: Cumhuriyet" sergisi, büyük bir katılımla açıldı. Serginin açılışına Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ev sahipliği yaparken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Çankaya'da '100 Yılın Tanığı: Cumhuriyet' sergisi açıldı!
Yayınlanma:

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, açılış konuşmasında, Cumhuriyet gazetesinin 100 yıllık köklü tarihini vurgulayarak, gazetenin bağımsız ve özgür bir basın yayın organı olarak aydınlanma değerlerini savunma misyonundaki rolüne dikkat çekti. Güner, "Cumhuriyet gazetesi hiçbir iktidara diz çökmeden, bağımsızlık ve özgürlükten ödün vermeden, aydınlanma ideallerini savunma yolunda ilerlemiştir" ifadelerini kullandı.

cumhuriyet.jpg

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise konuşmasında, Cumhuriyet gazetesinin bağımsızlığı ve tarafsızlığına vurgu yaparak, gazetenin kamu yayıncılığını ve demokratik değerleri koruma misyonuna değindi. Özel, Cumhuriyet gazetesinin Türkiye'nin ikinci yüzyılında umudu yeniden arttırdığını belirterek, gazetenin toplumsal etkisini ve demokratik değerlere olan bağlılığını vurguladı.

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Gazeteci-Yazar Alev Coşkun ise, Cumhuriyet gazetesinin kuruluş felsefesine ve ilkelerine bağlılığını vurgulayarak, gazetenin tarafsızlığını ve özgürlüğünü koruyan okuyucularıyla birlikte var olduğunu belirtti.

cmhuriyet.jpg

Serginin küratörlüğünü Dilek Karaaziz Şener'in yaptığı ve Işık Kansu tarafından hazırlanan "100 Yılın Tanığı: Cumhuriyet" sergisi, Cumhuriyet gazetesinin kuruluşundan günümüze kadar olan dönemi ve gazetenin toplumsal etkisini ön plana çıkararak, ziyaretçilerini bir arşiv tünelinden geçirmeyi amaçlıyor. Sergi, 27 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.