Çankaya'da Alper Taşdelen ne yaptı, Hüseyin Can Güner ne vaat etti?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi olarak bilinen Çankaya yeni belediye başkanına kavuştu. Önceki dönem Belediye Başkanı Alper Taşdelen'den koltuğu teslim alan Başkan Hüseyin Can Güner, projeleriyle dikkat çekiyor. Peki, geçtiğimiz iki dönem boyunca Taşdelen tarafından yönetilen Çankaya'da neler yapıldı, yeni dönemde Yeni Başkan Güner neler vaat ediyor? İşte detaylar...

Çankaya'da Alper Taşdelen ne yaptı, Hüseyin Can Güner ne vaat etti?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Yerel seçimlerin üzerinden tam 2 haftalık bir süre geçti. Ankara'da bulunan 25 ilçenin 16'sı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 8'i Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), biri ise bağımsız aday tarafından yönetilecek.

Ankara'da nüfusun en yoğun olduğu ilçelerden Çankaya'da gelenek bozulmadı. CHP'nin kalesi olarak nitelendirilen Çankaya'da Yüzde 70'lik bir oy oranıyla seçilen Avukat Hüseyin Can Güner, Eski Başkan Alper Taşdelen'den koltuğu teslim aldı. Çankaya'da birçok projeyi tamamlayan Alper Taşdelen'den sonra, Yeni Başkan Hüseyin Can Güner'in ilçede neler yapacağı merakla bekleniyor.

tkasdelen.jpg

ALPER TAŞDELEN NE YAPMIŞTI?

Ankara'nın en büyük bütçeye sahip olan belediyelerinden Çankaya Belediyesinde geçtiğimiz iki dönemde CHP'li Alper Taşdelen belediye başkanlığı görevini yürütmüştü. Alper Taşdelen, bu iki dönem boyunca Çankayalılar için yeşil alan çalışmaları kapsamında çok sayıda parkı faaliyete açtı. Bununla birlikte Çankaya'da; Çankaya Evleri, kapalı pazar yerleri, nikâh salonları, geri dönüşüm merkezi, gençlik ve sanat atölyeleri, gündüz bakımevleri; muhtarlık evleri, kütüphaneler, engelsiz yaşam merkezleri gibi pek çok proje tamamlandı.

Ayrıca, Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi'nin açılışı da Alper Taşdelen döneminde yapılmıştı.

cangunure.jpg

ÇİÇEĞİ BURNUNDA BAŞKAN NE YAPACAK?

Çankaya'nın çiçeği burnunda başkanı Hüseyin Can Güner, Çankaya için “İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri” adını verdiği vaatlerini hazırladığı internet sitesinden açıklamıştı. Güner, bu projeler kapsamında öncelikle Çankaya'da bulunan 15 adet kreş sayısını 25'e çıkaracağını ifade etmişti. Çalışan anneler için en büyük ihtiyaçlardan biri olan kreşler, Çankaya için büyük önem taşıyor.

Çankaya'da ikamet eden çok sayıda öğrenci için de projeleri olan Güner, buraya modern öğrenci yurtları inşa edileceğini, 7/24 faydalanabilecek kütüphaneler oluşturulacağını ayrıca ücretsiz çamaşırhanelerin de hizmete geçirileceğini vaat etmişti.

KADINLAR İÇİN ÖNCELİK TANINACAK

Kadına şiddetin önüne geçmek için de çalışmaların devam edeceğini belirten Güner, modern kadın sığınma evlerinin açılacağını da vaatleri arasına eklemişti.

İlçede işsizliği azaltmaya yönelik projeler de oluşturacağını ifade eden Güner, ‘İşimiz Çankaya Merkezleri' adı altında bir projenin başlatılacağını müjdelemişti.

Projelerinde emeklilere de yer veren Güner, bakımevlerinin artırılacağını ve emekli meclislerinin kurulacağını da Çankayalılara duyurmuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.