Çankayalılar sanata doyacak!

Çankaya Belediyesi, baharın coşkusunu sanatseverlerle bir araya getirmek için dopdolu bir etkinlik takvimi sunuyor. Mayıs ayı boyunca gerçekleşecek olan çeşitli etkinliklerle, başkentliler sanatın ve kültürün zengin dünyasına adım atacak.

Çankayalılar sanata doyacak!
Yayınlanma:

Çankaya Belediyesinde, mayıs ayının ilk günü, 19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ile başlıyor. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek festival, 1-11 Mayıs tarihleri arasında hem sinema salonlarında hem de çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Festival, sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle hayata geçiriliyor.

"YERLE GÖK ARASINDA" SERGİSİ VE "BELLEĞİN BÜYÜSÜ" SERGİSİ

3 Mayıs'ta, Selçuk Demirel'in "Yerle Gök Arasında" sergisi ile Hasan Kıran'ın "Belleğin Büyüsü" sergisi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sanat tutkunlarıyla buluşacak. Aynı zamanda, 12 - 18 ve 25 Mayıs tarihlerinde Ağaç Baskı Uygulamaları isimli ücretsiz atölye çalışması da gerçekleştirilecek.

"YÜZYILIN TANIĞI: CUMHURİYET" SERGİSİ

Cumhuriyet gazetesinin kuruluşunun 100. yılına ithafen hazırlanan "Yüzyılın Tanığı: Cumhuriyet" sergisi, 9 Mayıs'ta ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenecek sergi, Türkiye'nin önemli dönem kırılmalarını ve değişimlerini belgeleyen bir anı zinciri sunmayı hedefliyor.

KÜLTÜR MERKEZLERİNDE RENKLİ ETKİNLİKLER

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin hazırladığı "Üyeler, Gönüllüler ve Bağışçılar Resim Sergisi III" ve Adnan Avni Denizer'in "Spadium" sergisi gibi birçok etkinlik, kültür merkezlerinde sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca, 21. Uluslararası Ankara Öykü Günleri, 25 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.