Cevdet Yılmaz Ankara'dan seslendi: ''Türkiye artık teknoloji ihraç eden bir ülke''

ODTÜ Araştırma Merkezleri'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin geçmişte teknoloji ithalatçısı bir ülke olduğunu, ancak şimdi teknoloji ihraç eden bir ülke haline geldiğini vurguladı.

Cevdet Yılmaz Ankara'dan seslendi: ''Türkiye artık teknoloji ihraç eden bir ülke''
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, savunma sanayii ihracatının 5,5 milyar dolara ulaştığını belirtti ve bu yıl hedeflerinin 7 milyar dolara çıkmak olduğunu açıkladı.

ODTÜ ARAŞTIRMA MERKEZLERİ AÇILIŞINDA KONUŞTU

ODTÜ Araştırma Merkezleri'nin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin savunma sanayii alanında son 20 yılda büyük ilerlemeler kaydettiğini ifade etti. Yılmaz, “Geçmişte yüzde 80 oranında dışa bağımlı bir savunma sanayiimiz vardı. Bugün geldiğimiz noktada ise kendi kendine yetebilen, hatta teknoloji ihraç eden bir ülke konumundayız.” dedi.

SAVUNMA SANAYİİNDEKİ GELİŞMELER BAĞIMSIZLIĞIMIZI GÜÇLENDİRİYOR

Yılmaz, savunma sanayiindeki gelişmelerin Türkiye'nin güvenliği ve bağımsızlığı açısından hayati önem taşıdığını belirtti. “Bu alanda elde ettiğimiz ilerlemeler, ülkemizin gerçek anlamda bağımsızlığını destekleyen, güçlendiren süreçlerdir. Savunma sanayiini bu yüzden çok önemli görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

odtu.jpg

TEKNOLOJİK DEVRİM: 7 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFİ

Son 20 yıldaki teknolojik gelişmeleri devrim olarak nitelendiren Yılmaz, “Geçen yıl 5,5 milyar dolar olan savunma sanayii ihracatımızın bu yıl 7 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz. Türkiye artık teknoloji ihraç eden bir ülke haline geldi. Bu gelişmeler sadece güvenliğimizi artırmakla kalmıyor, aynı zamanda katma değeri yüksek bir ekonomi inşa etmemize de katkı sağlıyor.” şeklinde konuştu.

PROJELERLE İLERLEMEYE DEVAM

Savunma sanayii projelerinin sivil üretime de katkı sağladığını ve bu durumun ülke refahını artırdığını vurgulayan Yılmaz, “Bu projeler sadece güvenliğimiz için değil, refahımız için de çok değerli. Bu projelerle yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

SOSYAL REFAHI ARTIRMA HEDEFİ

Yılmaz, konuşmasının sonunda ekonomik hedeflerine de değinerek, “Amacımız, katma değeri yüksek bir üretim ve ihracat yapısı inşa etmek ve bununla da sosyal refahı kalıcı bir şekilde artırmak. 2002 yılında sadece 62 savunma sanayii projemiz varken, bugün binlerce projemiz ve 96 milyar doları aşan değere sahip projelerimiz var.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.