Ceylan: Ankaralı iş adamları Ankara'ya yatırım yapmıyor

Başkent Ankara Meclisi'nin 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda Nevzat Ceylan, oy birliğiyle yeniden genel başkanlığa seçildi.

Ceylan: Ankaralı iş adamları Ankara'ya yatırım yapmıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başkent Ankara Meclisi'nin 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda Nevzat Ceylan, oy birliğiyle yeniden genel başkanlığa seçildi. Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplayan Başkent Ankara Meclisi'nin dördüncü Olağan Genel Kurulu yapıldı. Ankaralılar ve Ankara’ya Hizmet Edenler Derneği’nin (AHİD) Yenimahalle’deki genel merkezinde geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen genel kurula çok sayıda STK temsilcisi ve davetli katıldı. Genel kurulda Nevzat Ceylan, oy birliğiyle yeniden genel başkanlığa seçildi.

“ANKARA’NIN EN BÜYÜK SİVİL ÇATI TOPLUM KURULUŞUYUZ”

Yapılan genel kurulda güven tazeleyen Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan,  yaptığı konuşmada 2013’ten bu yana Ankara’daki Türkiye’nin her yöresini temsil eden hemşeri dernekleri ile federasyonlarını, Başkent Ankara Meclisi (BAM) çatısı altında birleştirmeye çalıştıklarını aktardı. Ceylan, “Resmi kuruluş olarak derneğiz; ancak meclise dönüştük. ‘Meclis’ dememizin bir anlamı var. Aramızda 30’dan fazla Ankara’da bulunan hemşeri derneklerinin, federasyonlarının başkanları üyemiz. 70’den fazla STK başkanı üye arkadaşımız var. Şu anda Ankara’daki en büyük sivil çatı toplum kuruluşu olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

nevzat-ceylan-001.jpg

ANKARA’YI SAHİPSİZLİKTEN KURTARMAK İSTİYORUZ

Başkent Ankara Meclisi’nin kuruluş amacının Ankara'ya sahip çıkmak, Başkentlik bilincini oluşturmak olduğunu vurgulayan Ceylan, "Ankara’nın en büyük sıkıntısı Ankara’da yaşayanların bir türlü Ankara’yı sahiplenmemesi, Ankara ile ilgili dertlerinin olmaması ve bu konuda gayret sarf etmemeleri. Maalesef Ankara’da yaşayanların şehre ilgisi az, vefasız, aidiyet duygusu son derece zayıf. Biz o birlik beraberliği sağlamak için bir araya geldik. Burada her kesimden temsilci bulunuyor. Ankara'yı sahipsizlikten kurtarmak istiyoruz" diye konuştu.

ANKARALI İŞ ADAMLARI ANKARA’YA YATIRIM YAPMIYOR

Ankaralı olmalarına rağmen Ankara’ya yatırım konusunda yeterince destek vermeyen iş insanlarını da eleştiren Ceylan, “Ankara’da servet sahibi olup başka yerlere gidip oralara yatırım yapanlar maalesef Ankara’yı unutmuşlardır. Örneğin Vehbi Koç Ankara’da kazanmıştır bütün servetini; ancak Ankara’ya yeterli derecede yatırım yapmamasını ben şahsen eksiklik olarak görüyorum. Ankara’dan giden diğer büyük firmalar için de bunu rahatlıkla söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

“120 MİLYAR YATIRIM YAPILDI AMA YETMEZ”

Ankara’ya son 20 yılda 120 milyarlık bir yatırımın yapıldığının bilgisini veren Ceylan, “Türkiye’de rakam olarak en çok yatırım yapılan yerlerin başında Ankara geliyor; fakat şimdiye kadar geçmişten kalan eksiliği tamamlamak öyle kolay bir şey değil” dedi.  Ceylan, Ankara’nın eksikliklerinin tamamlanması ve içinde barındırdığı potansiyelin ortaya çıkarılması için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililerle görüştüklerini ve projelerini sunduklarını söyledi. Pek çok projelerinin kabul gördüğünü ve hayata geçmeye başladığının müjdesini veren Ceylan, Ankara’yı marka kent yapmak için çalıştıklarını kaydetti.

MANSUR YAVAŞ’A ZİYARET

Önümüzdeki 13 Kasım Çarşamba günü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı Başkent Ankara Meclisi olarak ziyaret edeceklerini de açıklayan Ceylan, Ankara ile ilgili projelerini ve taleplerini sunacaklarını kaydetti. Ceylan,  Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yıl dönümünü 27 Aralık’ta Başkent’teki çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.

nevzat-ceylan-12-001.jpg

GÖKDEMİR: ÇALIŞTAYIMIZA ANKARALILARI DAVET EDİYORUM

Başkent Ankara Meclisi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda kısa bir konuşma yapan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir: “Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan’nın konuşmasında bahsettiği ve bugüne kadar da yaptığı çalışmalardan da anlıyoruz ki Ankara kültür ve tarihi değerlerine biraz daha sahip çıkmamız gerekiyor. Bu manada Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak bizlerde 29 Kasım tarihinde İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün de desteklediği bir proje ile Anadolu Tarihi ve Kültürel Değerlerini Anlama Çalıştayı düzenleyeceğiz. Bu çalıştayımıza bütün Ankaralıları davet ediyorum. Çalıştayımızla ilgili önümüzdeki günlerde kapsamlı bir basın bilgilendirme toplantısı düzenleyerek konuyu daha detaylı şekilde kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.