CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'e TBMM'de yeni görev!

Burcu Köksal’ın Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilmesiyle boşalan grup başkanvekilliği için CHP'de seçim yapıldı. "Değişimciler" arasında yer alan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Grup Başkanvekili oldu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'e TBMM'de yeni görev!
Yayınlanma:

CHP'de grup başkanvekilliği seçimi sonuçlandı. CHP Grup Başkanvekilliği için Ankara Milletvekili Murat Emir ile İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yarıştı. Yapılan oylamada Murat Emir'e 66, Sevda Erdan Kılıç ise 48 oy aldı. Oylama sonucuna göre CHP'nin yeni Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir oldu.

Seçim esnasında grup toplantısına katılmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, oylamanın ardından grup salonuna geldi.

murat-emir.jpg

MURAT EMİR KİMDİR?

Murat Emir 1969 yılında Malatya Hekimhan'da dünyaya geldi. Ankara İncirli Lisesi, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve 2009 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1992-1996 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Ankara Hastanesinde göz hastalıkları alanında ihtisas yaptı. Almanya'da Heidelberg Üniversitesi Lazer Fiziği bölümünde master derecesi aldı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp tarihi ve etik alanında doktora yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarında yer aldı. 25, 26, 27 ve 28. Dönemlerde CHP Ankara Milletvekili seçildi. 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi Üyesi seçildi. TBMM Anayasa Komisyonu ve Parlamentolar Arası Birlik Grubu Üyesi olarak görev aldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.