CHP Çankaya, Keçiören, Mamak ve Yenimahalle'de meclis üye sayısını katladı!

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Türkiye'de büyük çaplı bir değişim yaşandı. Ülke genelinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) birinci olurken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise aldığı oy oranı ile ikinci sıraya yerleşti. Başkent Ankara'nın ilçeleri de büyük oranda CHP'ye geçerken, partilere göre belediye meclis üyesi dağılımı da değişti.

CHP Çankaya, Keçiören, Mamak ve Yenimahalle'de meclis üye sayısını katladı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Yerel seçimlerde büyük bir değişime uğrayan Ankara'da, 16 ilçe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 8 ilçe Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), bir ilçe de bağımsız aday olan belediye başkanı tarafından yönetilecek.

Özellikle, Çankaya, Keçiören, Mamak ve Yenimahalle gibi CHP tarafından yönetilen belediyelerde belediye meclis üyesi dağılımı bu seçimlerde CHP lehine değişti.

ÇANKAYA VE YENİMAHALLE ŞAŞIRTMADI

CHP'nin kalesi olarak adlandırılan Çankaya Belediyesinde meclis üyesi çoğunluğu CHP'de bulunuyor. Çankaya Belediyesi meclis üyesi dağılımında 45 üye CHP'den, 3 üye ise AK Parti'den seçildi.

pusula.jpg

Yenimahalle Belediyesinde de durum değişmedi. Yıllardır CHP'li Fethi Yaşar tarafından yönetilen Yenimahalle, bu dönem de yine aynı isim tarafından yönetilecek. Seçim sonuçlarına göre, Yenimahalle'de belediye meclis üyesi dağılımındaki sayılar da şaşırtmadı. Çoğunluk 34 meclis üyesi ile CHP'de iken, bu sayıyı 8 meclis üyesi ile AK Parti izledi. MHP'den 3, BBP'den ise 1 kişi meclis üyesi olarak seçilebildi.

MAMAK VE KEÇİÖREN DEĞİŞTİ

Uzun yıllardır AK Parti tarafından yönetilen Keçiören, bu seçimlerde CHP yönetimine geçti. CHP'li Mesut Özarslan yönetimine geçen Ankara'nın ikinci büyük ilçesi, belediye meclis üyesi dağılımında da önemli ölçüde değişti. Keçiören Belediyesinde, CHP'den 40, AK Parti'den 31 isim meclis üyeliğine seçildi. Keçiören'de belediye meclis üyesi çoğunluğu bu dönem CHP'ye geçti.

secim.jpg

Yine uzun bir dönem boyunca AK Partili belediye başkanları tarafından yönetilen Mamak da CHP'ye geçen ilçelerden biri oldu. Yeni bir döneme merhaba diyen Mamak Belediyesinde, belediye meclis üyesi sayısında CHP çoğunluğu elde etti. Sonuçlara göre, 31 isim CHP'den, 10 isim AK Parti'den, 5 isim de MHP'den belediye meclis üyesi olarak göreve başladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.