CHP'den Salim Çoruk, Mamak'a talip oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Başkent’te iddialı olduğu ilçelerden Mamak’ta aday adayı sayısı her geçen gün artıyor.

CHP'den Salim Çoruk, Mamak'a talip oldu
Yayınlanma:
Güncelleme:

2024 Yerel seçimleri için hazırlıkların hızlandığı şu günlerde seçimin sonucu en çok merak edilen şehirlerinden biri olan Ankara’da aday adaylarının sayısı artmaya devam ediyor.

2019 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Murat Köse’nin kazandığı ancak 2023 Genel Seçimlerinde CHP’nin birinci parti çıktığı Mamak’ta adayların kim olacağı sonucu doğrudan etkileyecek gibi görünüyor.

CHP’de iddialı olan Metin Özaslan, Veli Gündüz Şahin gibi isimlerin de aday adayı olduğu Mamak’ta İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüten Salim Çoruk da göreve talip olduğunu duyurdu. Yaptığı yazılı açıklama ile adaylığını duyuran Çoruk, 2019’da da aynı görev için talip olmuş ancak daha sonra adaylık başvurusunu geri çekmişti.

t.jpg

İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevinden istifa ederek adaylık başvurusu yapan Salim Çoruk, adaylık açıklamasında Mamak'ın CHP tarafından kazanılacak bir ilçe olduğunu kendi çalışmaları ile gözlemlediğini söyledi.

Her kesimden oy alabileceğine güveni olduğunu belirten Salim Çoruk, "31 Mart 2024 Yerel Seçimi'nde Cumhuriyet Halk Partisi aday adayı olarak, ön seçim ise ön seçim, temayül yoklamasıysa temayül yoklaması, atama ise atama konusunda irademi beyan ediyorum." dedi.

SALİM ÇORUK KİMDİR?

1965 Yılında Çorum’un Sungurlu ilçesinde doğdu. İlkokulu Sungurlu, ortaokulu Gökçam Köyü Ortaokulu, Lise ve Yükseköğrenimini Ankara’da tamamladı. Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamlayarak 2017 yılında mezun oldu. 1991 yılında başladığı memuriyet hayatında Adalet Bakanlığı Merkez ve Taşra teşkilatlarında çeşitli görevler üstlendi. Aksaray Üniversitesi Rektörlüğünde Şube Müdürlüğü ve Fakülte Sekreterliği görevlerini icra etti.

2009 yılından itibaren 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'na tabii olarak faaliyet gösteren ve bir kamu tüzel kişiliği olan İç Anadolu Belediyeler Birliğinde Genel Sekreter olarak görevini sürdürdü. Görevi gereği uluslararası alanda belediyecilik hizmetleri çerçevesinde; İngiltere, Almanya, Belçika, İsviçre, Rusya, Hollanda, İspanya, İtalya, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Kırgızistan, İran, Azerbaycan, Gürcistan, Suriye, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan olmak üzere otuzun üzerinde inceleme ziyaretinde bulundum. Buradan edinmiş olduğu bilgileri de kurumsal anlayış ile üye belediyelerin hizmetine sundu.

Sivil toplum alanında da çalışmalar yapan Çoruk, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Kurucu MYK Üyeliği ve Örgütlenme Sekreterliği, Tüm Yargı Mensupları Derneği Kurucu Genel Başkanlığı, Tüm Yargı Sendikaları Örgütlenme Genel Sekreterliği, Birleşik Büro İş Sendikası Genel Sekreterliği ve Örgütlenme Sekreterliği, Mamak Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurul Üyeliği, Çankaya Kaymakamlığı İnsan Hakları Kurul Üyeliği, Etimesgut Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Yöneticiliği, Ankara Çorumlular Derneği Mamak Şubesi Yöneticiliği, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Onursal üyeliği gibi alanlarda görevler üstlendi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.