Cumartesi gününe dikkat: Ankara'da çamur yağacak!

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye'ye cumartesi gününe yönelik flaş bir uyarı yapıldı. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre iller için önemli bir uyarıda bulunuldu.

Cumartesi gününe dikkat: Ankara'da çamur yağacak!
Yayınlanma:

Ankara hafta sonuna yağmurun etkisinde girecek. Mevsim normallerinin üstünde seyreden Ankara hava durumu, cumartesi günüyle beraber hem soğuyacak hem de yağış alacak.

ÇAMUR YAĞMURU

Hava Forum'dan yapılan açıklamada, cumartesi günü için Afrika üzerinden giriş yapacak ve çamur şeklinde etkili olması beklenen yağmurun dikkat çektiği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla birlikte cuma gününden itibaren hissedilir derecede bir soğuma yaşanırken, cumartesi günü için yapılan uyarı özellikle dikkat çekici oldu. İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde aralıklarla etkili olması beklenen bu çamur yağmuruna karşı vatandaşların hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı.

Afrika üzerinden giriş yapacak olan bu yağmurun cumartesi günü etkili olacağı belirtilerek, vatandaşların önlem alması ve gerekli tedbirleri alması gerektiği ifade edildi. Uzmanlar bu tür hava koşullarında dışarıda gereksiz yere kalmamak, mümkünse seyahat etmemek ve dikkatli olmak gerektiğini aktarıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.