Cumhuriyet’in ilk yılları sergileniyor

Ankara Kulübü’nde, ‘Bayram Kutlamaları/Cumhuriyet Coşkusu’ fotoğraf sergisi açıldı. Ankara Kulübü Genel Başkanı Metin Özaslan, serginin Cumhuriyet tarihinin ilk 15 yılına ışık tutan, Ankara’da bayram kutlamaları özelindeki fotoğraflardan oluştuğunu söyledi.

Cumhuriyet’in ilk yılları sergileniyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlamaları dolayısıyla Ankara Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde, Necati Kazancı koleksiyonundan derlenen ‘Bayram Kutlamaları/Cumhuriyet Coşkusu: ‘Cumhuriyet döneminin ilk 15 yılının fotoğrafları’nı içeren sergi açıldı.

Serginin açılışı, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve Dernek Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı’nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti. Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu’nda sergilenen birbirinden özgün fotoğraflar, büyük beğeni topladı.

kazanci.jpg

“ANKARA’YA AİT KIYMETLİ FOTOĞRAFLARDAN OLUŞUYOR”

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Cumhuriyet’in ilk 15 yılının sergilendiği serginin bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Bu yıl iki bayramı kutladığımız, çok önemli bir yıl. Hem 13 Ekim Ankaramızın Başkent oluşunun hem de 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100 yılını kutluyoruz. Bugün de burada Cumhuriyet’in ilk 15 yılına ait, Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği tarih 1938’e kadar bayram kutlamalarının da içinde yer aldığı, birçoğu ilk defa görücüye çıkmış Ankara’ya ait kıymetli fotoğraflardan oluşan serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet tarihinin ilk 15 yılına ışık tutan sergimizin fotoğrafları Necati Kazancı koleksiyonundan oluşuyor. Necati Kazancı, çok değerli bir koleksiyoner, halk bilimcidir, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sergimiz Ankaramıza, Ankara Kulübümüze, Cumhuriyetimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

sergi2.jpg

Ankara Kulübü Derneği Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı da Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını ifade ederek, Ankara’nın bir Atatürk, Cumhuriyet şehri olduğunu söyledi. Kalıpçı, serginin Cumhuriyet yolculuğunun ilk 15 yılını yansıtması anlamında çok önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.

Koleksiyoner Necati Kazancı da serginin içeriği hakkında paylaşımda bulunurken, “Cumhuriyet’in ilk 15 yılına ait; çoğu aile albümlerinden çıkma ve orijinal, ilk defa görünen, Ankara’da bayram coşkusu içeren fotoğraflar sergide yer alıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamasına katkı sağlamaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kazancı, katılımcılara sergi alanını gezdirerek, fotoğraflar hakkında bilgi verdi. Birçoğu ilk kez görücüye çıkan ve büyük ilgi uyandıran Ankara’ya ait 38 fotoğraflık sergi, 11 Kasım’a kadar açık kalacak.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.