'Devlet Ana' oyunu seyirciyle buluştu!

Ankara Devlet Tiyatrosu, 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı çerçevesinde, 6 - 28 Nisan 2024 tarihleri arasında Budapeşte’de gerçekleşen 11. Madach Uluslararası Tiyatro Buluşması'na katıldı. Macaristan Ulusal Tiyatrosu'nun ev sahipliğini üstlendiği etkinlikte, Devlet Tiyatroları'nın yapımcılığını üstlendiği 'Devlet Ana' adlı oyun seyirci ile buluştu.

'Devlet Ana' oyunu seyirciyle buluştu!
Yayınlanma:

20 Nisan 2024 tarihinde Macaristan Ulusal Tiyatrosu Büyük Sahne'de sahnelenen oyun, büyük beğeni topladı. Gösterim öncesi M5 Newsreader Kanalı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Oyunun ardından ise Macaristan Ulusal Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Genel Müdürü, Devlet Ana oyuncuları, yönetmen ve yöneticilerle bir araya geldi.

Toplantı, 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı çerçevesinde gerçekleştirilecek etkinlikler, gelecek projeler ve sanatsal iş birliği olanaklarının ele alındığı samimi bir ortamda geçti. Ardından seyircilerle de oyun sonu söyleşisi yapıldı.

1923'te imzalanan Türk-Macar Dostluk Anlaşması'nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında Macaristan Ulusal Tiyatrosu da 17-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan 14. Uluslararası Tiyatro Festivali’nde sahne alacak. "Merry-go-Round" adlı oyun, 22-23 Mayıs'ta Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Salonu'nda seyirci ile buluşacak.

Kemal Tahir'in eserinden uyarlanan oyun, Osman Özkan tarafından oyunlaştırılırken, rejisörlüğünü Ayşe Emel Mesci üstlendi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.