Devlet Tiyatroları'ndan Çocuk Festivali

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Ankara'da bir kez daha gelenekselleşmiş Çocuk Tiyatrosu Festivali'nin gerçekleşeceği tarihleri açıkladı.

Devlet Tiyatroları'ndan Çocuk Festivali
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 2005 yılından bu yana düzenlediği Çocuk Oyunları Festivali'nin bu yıl 19.'sunu gerçekleştirecek. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”na tiyatro sanatı ile katkıda bulunmak, Türk tiyatrosunun dünya çocukları yoluyla yurt dışına açılımını sağlamak, tanıtmak ve yurt dışında bu daldaki gelişmeleri takip ederek kültürler arası gelişim ve değişime hizmet etmek amacıyla şeklinde duyurulan festival bu yılda dünyanın dört bir yanından tiyatro topluluklarını ağırlayacak.

"Küçük Hanımlar Küçük Beyler" Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali, 24-29 Nisan tarihleri arasında Ankara'nın çeşitli sahnelerinde izleyicilerini bekliyor olacak.

Festival, adını ve içeriğini büyük önder Atatürk'ün çocuklara yönelik söylediği “Küçük Hanımlar Küçük Beyler, Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek, Ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz!” sözlerinden alıyor.

Yerli oyunların yanı sıra Küba, İspanya, Bosna Hersek, Türkmenistan , Kıbrıs, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerden pek çok oyun izleyicilerin beğenisine sunulacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.