EGO Genel Müdürlüğü açıkladı: Yenimahalle-Şentepe teleferiği tarih oldu

EGO Genel Müdürlüğü, Yenimahalle ile Şentepe arasında toplu taşıma hizmeti sağlayan teleferik sisteminin, Mimarlar Odası'nın 2013 yılında açtığı dava sonucunda imar planının iptali nedeniyle süresiz olarak kapatıldığını duyurdu.

EGO Genel Müdürlüğü açıkladı: Yenimahalle-Şentepe teleferiği tarih oldu
Yayınlanma:

Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mimarlar Odası'nın 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi aleyhine açtığı dava sonuçlanmış ve mahkeme, imar planının iptaline karar vermiştir. Bu nedenle, teleferik işletmemizde yeni bir düzenleme yapılana kadar süresiz olarak kapatılmıştır. Ancak, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için ulaşım hizmeti devam edecek ve aynı güzergahta 271 numaralı hatta ek otobüs seferleri düzenlenecektir."

Bu gelişmeyle birlikte, teleferik sisteminin kapatılmasıyla birlikte alternatif ulaşım seçeneklerinin sunulmasının planlandığı Yenimahalle-Şentepe arasında ulaşım 271 numaralı otobüslerle sağlanacak.

Yenimahalle-Şentepe arasındaki teleferik Ankara’da toplu taşımadaki tek teleferik hattıydı ve EGO Genel Müdürlüğünün sosyal medyada açıkladığı üzere günlük 70 sefer düzenliyordu. Teleferikte hafta içi ortalama 5 bin, hafta içi ise 2 bin 500 kişi seyahat ediyordu.

EGO Genel Müdürlüğü dün ise teleferik seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle durdurulduğunu açıklanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.