EGO otobüslerindeki engelli rampaları “SOS” veriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, şehir içi ulaşımında hizmet veren tüm otobüslerinde engellilerin hayatını kolaylaştıran ve engellilerin seyahat engelini ortadan kaldıran çalışmaları ile örnek oluyor.

EGO otobüslerindeki engelli rampaları “SOS” veriyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, şehir içi ulaşımında hizmet veren tüm otobüslerinde engellilerin hayatını kolaylaştıran ve engellilerin seyahat engelini ortadan kaldıran çalışmaları ile örnek oluyor. Otobüslere yerleştirilen özel mekanizmalı engelli asansörü ve rampaları Ankara içinde bir yerden bir yere gitmek isteyen özellikle tekerlekli sandalye ile yolculuk eden engellilere zorluk çıkarıyor.

SIK SIK BOZULUYOR

Sık sık bozulan ve arızalanan bu engelli rampaları otobüse binmek ve bindikten sonra ineceği durağa gelip inmek isteyen engelli vatandaşlara sorun çıkarıyor. EGO otobüs şoförlerinin ve yolcuların büyük gayreti ve uğraşı sonucu açılabilen rampalardan inen engelliler Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nün bu işe bir çözüm bulmasını istiyor. 1500’ün üzerindeki otobüsün birçoğunda bu sorunun yaşandığı dile getirilirken bu sorununun kısa sürede çözüme ulaşması engellilerin en büyük arzusu ve isteği.

ÖZGÜRCE İSTEDİĞİMİZ YERE GİDİYORUZ

Sık sık EGO otobüslerini kullandığın dile getiren Ahmet Taştan adlı vatandaşımız bu sorununu dile getirmemizi ve yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Taştan şunları söyledi, “Belediyemize teşekkür ediyorum. Bizlere büyük kolaylık oldu otobüslerimize engelli rampalarının yapılması. Fakat sık sık arıza veriyor ve bozuluyor bizler mağdur oluyoruz. Şoför arkadaşlarımız ellerinden gelen yardımı gösteriyorlar. Sanırım bu engelli rampaları sık sık kullanılmadığından dolayı belki paslanıyor, belki kirleniyor o yüzden açılmıyor. Bu engelli rampalarına sık sık bakım yapılırsa bizde rahat yolculuk ederiz” dedi.

engelli-rampalari-1.jpg
 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.