Emekliler dert yandı: 10 bin lira maaşımla halk ekmekten almaya mecburum

Hayat pahalılığı Ulus’taki halk ekmek kuyruğuna yansıdı. Ekmek kuyruğundaki bir vatandaş, dert yanarak, “10 bin lira emekli maaşım var. Mecbur halk ekmekten almak zorundayım.” ifadelerini kullandı.

Emekliler dert yandı: 10 bin lira maaşımla halk ekmekten almaya mecburum
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara'nın tarihi semtlerinden Ulus'ta, halk ekmek sırasının uzaması vatandaşları endişelendirmeye devam ediyor. Her gün yüzlerce kişinin ekmek ihtiyacını karşılamak için sıraya girdiği halk ekmek noktasında yaşanan kuyruk, günlük hayatı da olumsuz etkiliyor.

Ulus'taki halk ekmek noktasına erken saatlerde gelen vatandaşlar, kuyruklarla karşılaşıyor ve ekmeklerini alabilmek için uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Bazı vatandaşlar, sıranın uzunluğundan dolayı işlerine geç kaldıklarını ve günlük planlarını aksattıklarını ifade ediyor.

halkekmek.jpg

HALK EKMEK SIRASI UZUN, VATANDAŞLAR BIKKIN

Hayat pahalılığı nedeniyle günlük ekmek ihtiyacını Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek büfelerinden temin etmeye çalışan bir emekli vatandaş, şunları söyledi:

“Her gün halk ekmekten ekmek almaya gittiğimde, uzun kuyruklarla karşılaşıyorum. Benim gibi emekliler için her kuruş önemli. 10 bin lira gibi bir emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorum.”

h-ekmek.jpg

HALK EKMEĞE TALEP ARTTI

Belediye yetkilileri, artan talebi karşılamak için ek önlemler alacaklarını belirtiyor; ancak şu an için net bir çözüm sunulmadı.

Vatandaşlar, "Uzun sıraların önüne geçebilmek için Belediye, yeni halk ekmek noktaları açma ve hizmet saatlerini uzatma gibi adımları değerlendirebilir." tavsiyesinde bulundu.

Ulus'taki halk ekmek sırasının uzaması, bölgedeki vatandaşların yaşam kalitesini etkileyen önemli bir sorun olarak günlük hayatı etkilemeye devam ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.