Emeklilerin indirimli otobüs bileti tepkisi: "Yardım değil maaşa zam istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik şehirlerarası ulaşım ücretlerinde yüzde 20 indirim açıklaması sonrası, bu indirimin uygulanmadığına dair haberler gündeme oturdu. anadolugazete.com.tr olarak Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) nabız yokladık. Otobüs firmaları ve emekliler, indirim hakkında özel açıklamalar yaptı.

Emeklilerin indirimli otobüs bileti tepkisi: "Yardım değil maaşa zam istiyoruz"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Bayram tatili nedeniyle Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ), yoğun bir kalabalıkla karşı karşıya kaldı. Her yaştan insan, tatil fırsatını değerlendirmek için otogara akın ediyor. anadolugazete.com.tr olarak, AŞTİ'de otobüs bekleyen emeklilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği emekliye yüzde 20 ulaşım indirimini sorduk.

UYGULAMAYAN FİRMAYA BİLET BAŞI CEZA

Kamil Koç, Pamukkale ve Ali Osman Ulusoy gibi şehirlerarası otobüs firmaları, yüzde yirmi indirim uyguladıklarını ve bu indirimi uygulamayan firmalara bilet başı 5 bin 600 lira ceza kesildiğini belirtti.

astirop.jpg

MAAŞLARA ZAM TALEBİ HER TAŞIN ALTINDAN ÇIKIYOR

Otobüs bekleyen emeklilerden Esin Tunç, muhabirimize yaptığı açıklamada, "Böyle bir uygulamadan haberim yoktu, eminim birçok emekli de benim gibidir. Hakkımızı aramayı bilmiyoruz, firmaların uygulayacağı konusunda şüphem yok. Evet, güzel bir uygulama olmuş fakat bizim KYK yurtlarında konaklamaktan indirimli biletten önce güncel ekonomik şartlara uygun maaşlara ihtiyacımız var. Yardım değil, emekli maaşına zam istiyoruz.'' dedi

astirop2.jpg

AŞTİ'DE BAYRAM TRAFİĞİ

Bayram tatili nedeniyle AŞTİ, yılın en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor. Tatil fırsatını değerlendirmek isteyen genç yaşlı herkes, terminale akın ederek sevdiklerine kavuşmak için sabırsızlanıyor. Firma yetkilileri, bu dönemde oluşan yoğun talebi karşılamak için ek seferler düzenlediklerini belirtiyor.

astiara.jpg


EMEKLİLERE SAĞLANAN İNDİRİM VE KOLAYLIKLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüzde yirmi ulaşım indirimi, emeklilere nefes aldırmayı amaçlıyor. Ancak, Esin Tunç gibi birçok emekli, bu tür yardımların geçici çözümler sunduğunu ve kalıcı çözümün maaş artışlarında olduğunu vurguluyor. Yüzde 20 indirimin yanı sıra yaz boyu KYK yurtlarında 1 ay süresince ücretsiz konaklama da emeklilere sağlayan diğer imkanlar arasında yer alıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.