En çok kira getirisi olan il Ankara: İstanbul ve İzmir'in ilk 10'da yer almadığı liste dikkat çekiyor...

Ankara, Türkiye'de en yüksek kira getirisi sunan şehirler arasında öne çıkıyor. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki ortalama konut fiyatları ve kira getirileri incelendiğinde, Ankara'nın bu alanda lider konumda olduğu görülüyor.

En çok kira getirisi olan il Ankara: İstanbul ve İzmir'in ilk 10'da yer almadığı liste dikkat çekiyor...
Yayınlanma:

13-15 yıl arası amortisman süresinde öne çıkan 10 şehir arasında Ankara, en yüksek kira getirisiyle dikkat çekiyor. Ortalama konut fiyatlarının 2 milyon 720 bin TL olduğu Ankara'da yıllık kira getirisi yüzde 7,77 olarak hesaplanıyor.

Ancak, Türkiye'nin diğer büyük metropollerinden İstanbul ve İzmir, bu listede yer alamıyor. İstanbul'da ortalama konut fiyatı 4 milyon 402 bin 908 TL iken, İzmir'de bu rakam 4 milyon 33 bin 224 TL olarak belirlendi. Ancak, her iki şehirde de ortalama yıllık kira getirisi, Ankara'ya kıyasla daha düşük seviyelerde gerçekleşiyor.

İstanbul'da ortalama yıllık kira getirisi yüzde 5,95 olarak ölçülürken, İzmir'de bu oran yüzde 6,24 olarak kaydedildi. Bu durum, İstanbul ve İzmir gibi büyük metropollerde yatırım yapmanın kira getirisi açısından diğer şehirlere göre daha az avantajlı olduğunu gösteriyor.

Ankara'nın kira getirisi en yüksek olan şehirler listesinde başı çekmesi, konut yatırımcıları için önemli bir referans noktası oluşturuyor. Özellikle kira getirisi odaklı yatırımlar düşünenler için Ankara, uzun vadeli kazanç sağlama potansiyeli sunan bir şehir olarak öne çıkıyor.

Bu alanda Ankara’yı Tekirdağ, Bilecik, Kilis, Şanlıurfa, Manisa, Gaziantep, Ağrı, Siirt ve Yozgat sırasıyla takip ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.