Eşine 'kilolu' diyen kadına mahkemeden emsal karar!

Ankara'da bir boşanma davasında mahkeme, emsal olacak bir karara imza attı. Kocasına 'kilolu' diyen kadının 5 bin lira manevi tazminat ödemesi hükmedildi.

Eşine 'kilolu' diyen kadına mahkemeden emsal karar!
Yayınlanma:

M.S.A. adlı adam, eşi V.A'ya karşı dava açarak, kilolu olduğu gerekçesiyle kendisine duygusal şiddet uygulandığını belirtti. Bu iddiayla birlikte 30’ar bin lira maddi ve manevi tazminat talep etti.

Karşı dava açan kadın ise tüm iddiaları reddederek, eşinin kendisinden habersiz kredi çektiğini ve borcu ödemeye zorlandığını ifade etti. Kadın 70 bin lira maddi, 100 bin lira manevi tazminat istedi.

Mahkeme, tarafların boşanmasına karar verirken kadını haksız buldu. Gerekçeli kararda, kadının eşine karşı küçük düşürücü ifadeler kullanması ve cinsel ilişkiden kaçınmasıyla ilişkilendirildiği belirtildi. Ayrıca, kadının eşinden habersiz borçlanmasına ilişkin, mahkeme kadının bu durumu affettiği ya da hoş gördüğü sonucuna vardı.

Mahkeme, kadının davranışlarının kocanın kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu ve bu nedenle manevi tazminata hükmedildiğini ifade etti. Temyiz sürecinde de karar onandı.

Kararda şu ifadeler yer aldı:

“Somut olayda kocanın mutlu bir birliktelik için evlilik yaptığı, evliliğin ise kadın eşin tam kusuru sebebiyle son bulduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenle tarafların ekonomik sosyal durumları değerlendirilerek koca yararına 15 bin lira maddi tazminata hükmedilmiştir. Boşanmayı doğuran fiiller değerlendirildiğinde, kadının davranışlarının kocanın kişilik haklarına saldırı mahiyetinde olması nedeniyle, fiillerin haksızlık boyutları, nitelikleri nazara alınarak 5 bin lira manevi tazminata hükmedilmiştir.`

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.