Esnaf ve Sanatkarlara yönelik 'çalışan sağlığı' farkındalık ziyareti

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çalışan Sağlığı Birimi tarafından esnaf ve sanatkar işyeri ziyaretler ettiler.

Esnaf ve Sanatkarlara yönelik 'çalışan sağlığı' farkındalık ziyareti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çalışan Sağlığı Birimi tarafından yapılan esnaf ve sanatkar işyeri ziyaretleri ile işveren ve çalışanların sağlığı konularında bilgilendirme ve farkındalık kazandırma  çalışmaları gerçekleştiriliyor. ANKESOB Başkan Vekili Hasan H. Çavuşculu, "Esnaf ve sanatkarlarımızın iş sağlığı ve güvenliği anlamında daha sağlıklı koşullarda çalışması, iş yaşam kalitesi ve motivasyon üzerine olumlu etkilerinin yanı sıra olası işgücü kaybının da önüne geçecektir." dedi.

ATÖLYELERİ ZİYARET ETTİLER

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çalışan Sağlığı Birimi Sorumlusu  Mühendis Alaaddin Demiryürek ile Dr. Selçuk Yakıştıran ve Dr. Kaan Çiftçi'den oluşan ekip,  Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili ve Ankara Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Hasan H. Çavuşculu nezaretinde kuyumcu atölyelerinden oluşan işyerlerini ziyaret etti.

Çalışanların sağlığını koruyucu ve geliştirici çalışmalara önem verdiklerini belirten Çalışan Sağlığı Birimi Sorumlusu Mühendis Alaaddin Demiryürek, topluma yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları geliştirerek, iş yerlerinde sağlıklı yaşam alışkanlıklarının geliştirilmesi için iş sağlığı profesyonelleri, işverenler ve ilgili paydaşlarla birlikte eğitim ve farkındalık faaliyetleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

BİLGİLENDİRME VE FARKINDALIK KAZANDIRMA

Sağlık Bakanlığı'nın 2019-2023 Stratejik Planında yer alan 'İşyerlerinde Sağlığın  Geliştirilmesi' hedefi ile işyerlerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Demiryürek, ziyaretlerde; işverenleri ve çalışanları çalışan sağlığı ve iş güvenliği konularında  bilgilendirme, bilinçlendirme, farkındalık kazandırma  ve başarılı  uygulama örneklerini yaygınlaştırma çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Çalışanların sağlığını korumayı ve geliştirmeyi öncelikli tuttuklarını belirten Demiryürek, ziyaretlerin; sorunları yerinde görme ve çözümüne ilişkin soru, öneri ve görüşleri titizlikle ele alma,  çalışma yaşam düzeylerinin belirlenmesi ve tüm bunların değerlendirilmesi anlamında da önemli bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.  

ANKESOB Başkan Vekili ve Ankara Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Hasan H. Çavuşculu da; Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çalışan Sağlığı Biriminin gerçekleştirdiği esnaf ve sanatkar işyeri ziyaretlerinin esnaf ve sanatkarların çalışma ve üretim süreçlerine olumlu katkılar sağlayacağına inandıklarını kaydetti.

Çavuşculu, "Emek harcayan, alın teri döken esnaf ve sanatkarlarımızın iş sağlığı ve güvenliği anlamında daha sağlıklı koşullarda çalışması, mesleki anlamda onların  hizmet kalitesini artıracaktır. İşveren esnaf ve sanatkarlarımız ile yanlarında çalışanlarda farkındalık oluşturulacak iş kaynaklı risklerin ortadan kaldırılması ve kontrol edilmesine ilişkin yapılacak çalışmalar ve çalışanlarımızın sağlığını koruyucu gerekli tedbirlerin alınması, olası işgücü kaybının da önüne geçecektir.  Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, sağlık kapasitelerinin en yüksek düzeye çıkarılması, çalışanların olumsuz koşullarının ortadan kaldırılması, onların hizmet kalitelerini; iş yaşam kalite ve motivasyonlarının  standardını yükseltecektir. Bu anlamda Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çalışan Sağlığı Biriminin değerli ekibine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

dsc_2903.jpg

 

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.