Et fiyatları düştü: Başkent Marketler kurban Bayramı öncesi yüzleri güldürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi Başkent Marketler'de et fiyatlarında indirime gitti. Kızılay şubesinde geçtiğimiz günlerde kilosu 610 TL olan antrikot 550 TL’ye düştü. İndirimin bayram boyunca geçerli olup olmayacağı merak ediliyor.

Et fiyatları düştü: Başkent Marketler kurban Bayramı öncesi yüzleri güldürüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kurban Bayramı öncesinde Başkentlilere et fiyatlarında ciddi bir düşüş yaptı. Başkent Marketler aracılığıyla uygun fiyatlı gıda ürünleri satan ABB, özellikle Kızılay şubesinde et satışlarında dikkat çekici bir düşüş gerçekleştirdi. Kilosu 610 TL olan antrikot, 550 TL’ye kadar düştü.

Vatandaşlar, bu indirimi sevinçle karşılarken, indirimlerin sebepleri ve devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Şu an için ABB’den bayrama özel bir et uygulaması hakkında resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, bu indirimin nedenleri üzerine çeşitli tahminler bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda haberimizde de gündeme getirdiğimiz, Başkent Marketlerde beklenen et sevkiyatının gerçekleşmesi veya bayram öncesi yapılan özel indirimler, bu fiyat düşüşünün olası nedenleri arasında gösteriliyor.

TÜM BAŞKENT MARKETLERDE GEÇERLİ Mİ?

İndirimin sadece Kızılay şubesine mi özel olduğu, yoksa tüm Başkent Marketlerde mi geçerli olduğu konusunda vatandaşlar arasında bir belirsizlik bulunuyor. Merkezi dağıtım yoluyla dağıtılan etler, farklı kooperatiflerden tedarik edildiği için Başkent Marketler aralarında fiyat farklılığı gözükebiliyor. ABB'den bayrama özel bir düşüş konusunda şu ana kadar resmi açıklama yapılmadı.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Et fiyatlarındaki bu düşüş, özellikle Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların yüzünü güldürdü. Daha uygun fiyatlarla et satın alabilen başkentliler, ABB'nin bu girişimini memnuniyetle karşıladı. Bayram alışverişi yapan birçok kişi, bu fiyat avantajından yararlanarak ihtiyaçlarını karşılıyor.

İŞTE FİYATLAR:

Kuzu kol: 400 TL
Kutu but: 429 TL
Dana Rulo Döş: 410 TL
Dana Antirikot: 550 TL
Da a Biftek: 450 Tl
Prizola: 600 TL
Kıyma : 379 TL
Bonfile: 610

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.