Etimesgut Belediyesi ilçedeki önceliği tespit etti: Her gün yüzlerce iş başvurusu yapılıyor!

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Kerimoğlu, öğrenci yurtları ve kreşlerden kentsel dönüşüme kadar birçok önemli projeyi hayata geçireceklerini açıkladı. Ülke genelinde olduğu gibi Etimesgutluların da önemli sorunu işsizlik. Kerimoğlu, ilçenin trafik, mezarlık ve işsizlik gibi sorunlarına çözüm bulmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Etimesgut Belediyesi ilçedeki önceliği tespit etti: Her gün yüzlerce iş başvurusu yapılıyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Kerimoğlu, Etimesgut'un büyüyen nüfusuna ve artan ihtiyaçlarına yönelik projelerini açıkladı. Kerimoğlu, öğrenci yurtları, kreşler, yaz okulları ve kentsel dönüşüm gibi çeşitli konularda belediyenin atacağı adımları ve hedeflerini detaylandırdı. İlçenin güncel sorunlarına da değinen Kerimoğlu, trafik, pazar yerleri, mezarlık ve işsizlik gibi konularda çözüm arayışında olduklarını belirtti.

ÖNCELİK YURT VE KREŞ

Öncelik verdiğiniz projeler nelerdir?

Öncelikle kız ve erkek öğrenci yurtları açacağız. Bununla ilgili girişimlerimiz var. Burada Etimesgut halkına hizmet edemeyen bir belediye binası ile karşı karşıyayız. Bu belediye binasının yerini değiştirmek ya da kendi içinde bir takım değişikliklerle Etimesgut halkına daha layık bir belediye binası ve belediye kent merkezi oluşturmak niyetindeyiz.

Kreşlerle ilgili çok uzun zamandır yaklaşık 35 yılda 5 kreş yapılmış. Kreş yetersizliği var ve biz bu sayıları çoğaltacağız. Ailelerimiz çok muzdarip özellikle bölgedeki aileler kreş sayısından ziyade kreşlerin içerisindeki nitelikten rahatsızlar. Buradaki kreş öğretmenlerimizin birçoğu lise mezunu, pedagojik formasyon almamışlar. O yüzden ailelerde çocuklarını bu kreşlere teslim etmek istemiyorlar. Biz kreş sayılarımızı çoğaltarak ayrıca kreşlerin içerisindeki nitelikli personeli ve eğitimleri geliştireceğiz. Şimdi bir kreşimiz bitmek üzere. Önümüzdeki ay kreşimizi açacağız. Altıncı kreşimizi hayata geçireceğiz.

"TİYATRO SALONU VAR AMA TİYATRO GÖSTERİMİ YOK"

Yaz okulları açıyoruz. Çocuklarımızı orada spor yaptıracağız. Sabahtan akşama kadar çocukların birlikte hareket edebilecekleri nefis bir yer olacak. Bir şeyler yapılmış ama içleri hep boş, orada hep niteliksiz personeller bulunmuş. Tiyatro binası yapılmış ama hiçbir zaman bir oyun oynanmış. Erdal Başkan burada tiyatro yaptı ve binlerce kişi seyretti.

1-001.jpg

TRAFİK ANKARA'DE HER İLÇENİN BİRİNCİ GÜNDEMİ

Etimesgut’un güncel sorunları nelerdir?

Merkezde trafik ve pazar yerleri ile ilgili sorun var. Pazar yerlerimiz kapalı fakat yeterli miktarda yok. Bunları hep göz ardı edilmiş. Esnafımız ile birebir konuşuyoruz. Onlardan dinliyoruz sıkıntıları sorunları bu noktada birlikte çözüm üretmeye davet ediyoruz.

Mezarlık sorunumuz var. İnsanlar burada yakınlarını gömecekleri mezar yeri yok maalesef. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Etimesgutlu vatandaşlarımızı Sincan’da bir mezarlığa gömmek zorunda kalıyoruz.

İnanılmaz büyük bir işsizlik var. Sabah 9'da geliyoruz. Buraya dokuzda bir sürü bekleyen Erdal Başkan'ı bekleyen yaşlı vatandaşlarımız oluyor. Keza çıkarken de öyle… 10 binlerce iş başvurusu var.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAZIRLANIYOR

Kentsel dönüşüm sorununu nasıl çözümleyeceksiniz? Planlarınız nelerdir?

Bölgede bir kentsel dönüşüm sorunu var. Vatandaşlarımızın barınma ile ilgili birtakım sorunu var. Bu sorunu ortadan kaldırmak adına kentsel dönüşüm projelerini hız vereceğiz. Merkez mahalleleriyle bundan önceki yönetimler tarafından hiç ilgilenilmemiş ve hep göz ardı edilmiş. Biz bu süreçte Etimesgut'ta merkez mahallelerinde bir kentsel dönüşümü Erdal Beşikçioğlu adıyla birlikte anılacak. Herkesin mutlu bir birey olarak sokaklarda yaşayabileceği mahalleler inşa edebilmeyi umuyoruz.

Burada araziler çok pahalı ve mahya sıkıntısı var. Mania sıkıntısı nedir? Burası bir askeri bölge olduğu için bu bölgede belli bir yüksekliğin üstüne çıkılamıyor. Bununla ilgili birtakım çalışmalar yapıyoruz. Acaba yerinde bir dönüşüm mü ya da buradaki hak sahiplerine evlerinin yenileyip ama bunu yenilerken de para kazanma gayesi içindeki müteahhitlerimize başka yerlerde araziler vererek dengelemek gibi bir mücadele içerisindeyiz.

Kentsel dönüşüm ile ilgili bir arazimiz var. Daha önce yaklaşık 150 hane mağdur olmuş. Bizden önceki yönetimin 'işgalci' diye addedildiği gecekondu da yaşamış vatandaşlarımız var. Onların evlerine tapularını vereceğiz. Bunun için gerekli girişimlerde bulunuldu. Mimarlar Odası ile iletişime geçtik. Orada bir yapılanma sağlayacağız ve o yapılanmada ilk işimiz yaklaşık 150 mağdurumuzun mağduriyetin ortadan kaldıracağız.

Tapuları ne zaman vereceksiniz?

Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda bu işte bunu hayata geçirmek istiyoruz. Mağdurlarla bir araya geldik. Sıkıntılarımızı dile getirdik. Yıllardır bekliyorlarmış ve ötekileştirmişler. Biz onlara söz verdiğimizi dile getirdik ve hak ettiğiniz şekilde barınma ihtiyacınızı karşılayacağız diyerek sözümüzü verdik. Hepiniz buradan ev sahibi olarak ayrılacaksınız dedik.

"MİLLİ BAYRAMLAR UNUTULDU"

İki aylık sürede neler yaptınız?

İnsanların milli bayramlarda bir araya gelmesi yönünde sosyal aktivitelerde bulunduk. Bu bizim için çok önemliydi. Etimesgut halkının milli bayramları unuttuğunu gördük. 23 Nisan'da bayrak asılmamış. 19 Mayıs'ta hiçbir şey yapılmamış. Hiçbir şey yok. Hiç bir şey yapmamışlar. Etimesgut ilçesinde bir konser veriyorsunuz 100 bin insan geliyor. Sosyal ve kültürel faaliyetler konusunda hemen hemen hiçbir şey yapılmamış.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.