Etimesgut Belediyesi’nden zabıta denetimi

Etimesgut Belediyesi, zabıta denetimlerine başladı. Denetimde hijyene dikkat ediyorlar.

Etimesgut Belediyesi’nden zabıta denetimi
Yayınlanma:

Etimesgut Belediyesi, Ramazan ayı süresince ilçedeki fırınlar üzerinde daha sıkı denetimler yapmaya başladı. Bu denetimler kapsamında, ilçedeki fırınlar ve diğer unlu mamul üretim işletmeleri, üretim süreçlerinin her aşaması titizlikle incelenerek denetimden geçiriliyor. Bu denetimler, özellikle ekmek ve Ramazan pidesi üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesi, hijyenik koşulların sağlanması ve üretim sürecindeki uygunluğu kontrol etmek için gerçekleştiriliyor.

Belediye ekipleri, denetimler sırasında işletmelerde çalışanların el hijyenlerinin uygunluğunu da kontrol ediyor ve işletmelerin hijyenik bir ortamda çalışmalarını sağlamak için gerekli uyarıları yapıyor. Ayrıca, işletmelerin tüm yasal gereklilikleri yerine getirip getirmediği de denetimlerin kapsamında yer alıyor. Etimesgut Belediyesi'nin bu denetimleri, ilçedeki vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde ekmek ve Ramazan pidesi gibi gıda ürünlerine erişimini sağlamayı amaçlıyor.

ZABITADAN DENETİM

Zabıta ekipleri, işletmelerin üretim noktaları, depolama alanları, temizlik ve hijyen koşulları ile ürünlerin son kullanma tarihlerini, üretilen ekmek ve pidelerin gramajlarını, üretilen ve satışa sunulan ürünlerin hijyenik olup olmadığını ve işletmede çalışanların hijyene uyup uymadıklarını denetleyerek kurallara uygunluğu kontrol ediyorlar. Denetimlerde kurallara uygunlukta sorun tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulanıyor.

Zabıta ekipleri, denetimler sonucunda kurallara uygunlukta sıkıntı yaşayan işletmeleri uyarıyor ve eksiklikleri gidermeleri için gereken süreyi tanıyor. Kurallara uygunluğu kontrol edilen işletmelerde eksiklik tespit edilmemesi halinde ekipler, işletmelere teşekkür ediyorlar.

YÖNETMELİĞE GÖRE İŞLEM

Ramazan ve Bayram döneminde tüketimi artan gıdaların üretim yerleri ve satış noktaları, zabıta ekipleri tarafından sıkı kontrolden geçiriliyor. Özellikle tatlı, şekerleme ve çikolata ürünlerinin üretim yerleri, kahvaltılık ile et ve süt ürünlerinin satıldığı reyonlar denetleniyor. Üretimde ve satış reyonunda çalışan personelin hijyen kurallarına uyup uymadıkları da kontrol ediliyor. Zabıta ekipleri, işletmelerin ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliğine’ uyup uymadıklarını da inceleyerek denetimlerini gerçekleştiriyorlar. Denetimler sonucunda, şartlara uymayan işletmelere idari yaptırım uygulanıyor ve ilgili kanun ve yönetmelikler gereği işlem yapılıyor.

“İŞ YERLERİNİ SIK SIK DENETLİYORUZ”

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, zabıta ekiplerinin denetimlerine yıl boyunca sürdürdüklerini dile getirerek, "Belediye olarak gıda üretimi, tüketimi ve satışının yapıldığı iş yerlerini sık sık denetliyoruz. Denetimlerimizi Ramazan ayında daha da artırdık. Sadece sunum alanlarını değil, üretimin yapıldığı yerlerin de denetimini yapıyoruz. Denetim esnasında olumsuz bir tespitte caydırıcı, engelleyici yaptırımlar uygulayıp aynı zamanda bilgilendirme ve eğitim hizmetlerini de yürütüyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.