Etimesgut Türk Tarih Müzesi dünyaya açıldı

Etimesgut Belediyesi tarafından açılan Türk Tarih Müzesi, dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Etimesgut Türk Tarih Müzesi dünyaya açıldı
Yayınlanma:

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi, farklı ülkelerden insanları ağırlamaya devam ediyor. Türk Cumhuriyetlerinden de gelen insanların yanı sıra, Güney Kore, Moğolistan, Kosova, Malezya, Singapur, Brunei, Filipinler ve Endonezya'nın da Ankara Büyükelçileri müzeyi ziyaret etti. Müzede, İranlı sanatçılarında eserleri sergilendi.

turktarihmuzesi.jpg

TÜRK DÜNYASININ BULUŞMA NOKTASI

Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi, Türk tarihini heykel, resim ve rölyefler aracılığıyla anlatan bir merkez olarak öne çıkıyor. Türk dünyasının buluşma noktası olarak öne çıkan müze, birçok yurt içi sergiye ev sahipliği yapıyor. Son olarak, Kore kültür ve sanat sergisinin ardından İranlı sanatçı Arya Kamalı'nın minyatür, tezhip ve hat eserlerinden oluşan koleksiyonunu sergilendi. Sanatçı, tesbih sanatını minyatürle birleştirerek, tesbihi eşi benzeri olmayan manevi bir araç olarak değerlendirdi. Sergiyi Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel açtı.

YABANCI DELEGELER ZİYARET ETTİ

Ankara'ya gelen yabancı delegelerin Anıtkabir sonrasındaki ziyareti, Türk Tarih Müzesi oldu. Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'un Chingeltei Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Meclis Üyeleri ile birlikte Kosova Gilan Belediye heyeti, müzeyi ziyaret etti. Soğuk hava şartlarına rağmen, Malezya, Singapur, Brunei, Filipinler ve Endonezya'nın Ankara büyükelçilik görevlileri de müzeyi gezerek birçok fotoğraf çekti.

YURT DIŞINDAN BÜYÜK BİR İLGİ VAR

2016 tarihli Türk tarihine ait heykel, resim ve rölyeflerin bulunduğu müze, Türk Cumhuriyetleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Müze, Türk Cumhuriyetleri'nin kurucuları, sanatçıları ve bilim adamlarına ait heykelleri de içermekte olup, KKTC, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türk topluluklarından binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türk Tarih Müzesi'nin Etimesgut'u uluslararası alanda tanıttığını belirterek, yurt içinden bireysel ziyaretçilerin yanı sıra okullar, üniversiteler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının müzeyi ziyaret ettiğini ifade etti. Demirel, yurt dışından da büyük ilgi gördüklerini ve Türk dünyasını, tarihi kronolojik sıraya göre tanımak isteyen ziyaretçileri ağırladıklarını vurguladı. Müzenin ulusal ve uluslararası kültürel-sanatsal etkinliklere ev sahipliği yaptığını söyleyen Demirel, müzenin tanınırlığının ülke sınırlarını aştığını ve bu durumdan memnuniyet duyduklarını belirtti. Müzenin, Ankara ve Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.