Etimesgut'taki tesisler ilgi görüyor

Etimesgut Belediyesi tesisleri kültür, sanat, spor, eğitim ve yaşlı bakımı gibi çeşitli alanlarda hizmet vermeye devam ediyor. Belediye Başkanı Enver Demirel, ilçenin yaşamını kolaylaştıran birçok tesisin yanı sıra yeşil alanlar ve vizyonel projelerle Etimesgut'u modern bir şehir haline getirdiklerini belirtti.

Etimesgut'taki tesisler ilgi görüyor
Yayınlanma:

Etimesgut Belediyesi tesislerinin aktif üye sayısı 135 bine ulaştı. Son iki yılda tesisleri kullananların toplam sayısı ise 350 bini aştı. Belediye Başkanı Enver Demirel, bu tesislerle Ankara'da yaşam kalitesini artırdıklarını belirtti. Ayrıca Türk Tarih Müzesi'ni 2 milyon kişi, Anadolu Günleri Kültür Festivali'ne ise her yıl 1 milyon kişi katılıyor.

VATANDAŞLAR HAVUZLARA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Etimesgut Belediyesine ait toplam 58 tesis arasında 15 kültür sanat yaşam merkezi, 7 kütüphane, 5 emekli konak ve dinlenme tesisi, 2 hanımlar konağı, 5 kreş, 14 eğitim birimi ve 10 spor tesisi bulunuyor. Bu tesislerden şu ana kadar toplamda 350 bin kişi faydalandı Etimesgut'ta hizmet alanının neredeyse yarısına denk gelen bu tesisler içinde en çok tercih edilenler spor tesisleri ve havuzları oldu. Bu alanlarda 132 bin üye hizmetlerden faydalandı. Etimesgut, Ankara'nın en çok kapalı havuzuna sahip ilçelerinden biri oldu. Devlet Bahçeli Tesisleri, Güzelkent Tesisleri Havuzu, Ahi Elvan Havuzu, Göktürk Havuzu, Merkez Havuz ve Engelsiz Yaşam Havuzu gibi spor tesisleri, vatandaşların ilk tercihi haline geldi.

FARKLI ALANLAR OLUŞTURULDU

Vatandaşların tercihlerinde ikinci sırada, 95 bin üye ile yaşam merkezleri yer alıyor. Enver Demirel'in ilçeye kazandırdığı 15 tesiste, birbirinden farklı kültür sanat faaliyetleri ve eğitim hizmetleri yoğun talep görüyor. Kütüphane, tiyatro, sergi alanları, konserler, meslek kursları ve el sanatları gibi alanlara özellikle kadınlar ve gençler ilgi gösteriyor. Etimesgut Belediyesi eğitim birimleri, her yıl binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim ve yetişkinlere meslek edindirme kursları sunarak 63 bin kişiyle 3'üncü sırada yer aldı. Emekli konak ve dinlenme evleri ise 22 bin kişiye sosyal donatılardan faydalanma imkanı sundu. Tesislerin toplam 350 bin kişiden 135 bin 294'ü aktif üye olarak kayıtlara geçti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.