Etimesgut'ta kültür sanat rüzgarı esiyor

Etimesgut Belediyesi 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde farklı illerin yanı sıra Kazakistan ve Kırgızistan kültürleri sahnelendi, Sefo konserini 100 bin kişi izledi.

Etimesgut'ta kültür sanat rüzgarı esiyor
Yayınlanma:

Etimesgut Belediyesi 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde farklı illerin yanı sıra Kazakistan ve Kırgızistan kültürleri sahnelendi, Sefo konserini 100 bin kişi izledi. Türk Beyleri Kent Meydanı, Filenin Sultanlarının Avrupa şampiyonluğuyla coştu.

Etimesgut Belediyesi 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde Türk dünyası ve Anadolu kültürleri buluşuyor. Festivalin ilk üç günü birbirinden renkli kültürel ve sanatsal etkinliklere sahne oldu. Festivalin 2’nci gününde Niğde, Erzurum ve Kazakistan; 3’üncü gününde ise Yozgat, Tokat ve Kırgızistan’ın kültür ve sanat etkinlikleri düzenlendi. Anadolu illeri kendi yörelerine ait ürünleri stantlarında sergilerken, akşam da halk oyunu gösterileri ve yemeklerle festival coşkusu yaşandı. Kazakistan ve Kırgızistan ekipleri festivale özel dans gösterileri, yöresel çalgı ve şarkılarıyla etkinliğe renk kattı.

etmisegut1.jpg

MEYDANDA MİLLİ HEYECAN

A Milli Kadın Voleybol Takımının Avrupa Şampiyonası final maçı, dev ekranlardan Türk Beyleri Kent Meydanı’na yansıtıldı. Vatandaşlar hem etkinlikleri hem de final maçını büyük heyecanla takip etti.
Sanatçı Sefo ise verdiği konserle on binlerce hayranını coşturdu. Sefo, 10. Yıl Marşı’nı sahnede Başkentlilerle birlikte seslendirdi. Sefo konserini 100 bini aşkın kişi takip etti.

etimesgut2.jpg

“HEYECANIMIZ ARTTI”

Festival coşkusuna ortak olan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Kültür ve sanat etkinliklerimizi her yönüyle yaşadığımız ve yaşattığımız çok güzel bir festival gerçekleştiriyoruz. Büyük Türk dünyası burada, Anadolu burada. Bize ait ne varsa bu meydanda. Bu güzelliğe A Milli Kadın Voleybol Takımımızın şampiyonluğu da eklenince sevincimiz, heyecanımız daha da arttı. Takımımızı tebrik ediyorum” dedi. Demirel, Başkentlileri 10 Eylül Pazar gününe kadar sürecek festivale davet etti.

etimesgut3.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.