Etiyopya Büyükelçisi, ATO Başkanı Baran’ı ziyaret etti: Ticaret hacmini arttırma vurgusu

Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi Adem Mohamed Mahmud, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Türkiye ile Etiyopya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusu ana gündemdi.

Etiyopya Büyükelçisi, ATO Başkanı Baran’ı ziyaret etti: Ticaret hacmini arttırma vurgusu
Yayınlanma:

ATO Başkanı Baran, Türkiye ile Etiyopya arasındaki ticaretin 400 milyon doların altında olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Etiyopya ziyaretinde yaptığı ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarma hedefine ulaşmaya istekli olduklarını vurguladı.

Baran, ayrıca Türkiye'nin Etiyopya'daki en büyük yatırımcı ülke olduğunu ve doğrudan Türk yatırımlarının yaklaşık 2 milyar doları bulduğunu ifade etti. Aynı zamanda Türk müteahhitlerinin ülkede yatırım yaparak yaklaşık 30 bin Etiyopyalıya istihdam sağladığına dikkat çekti.

Baran, Büyükelçi Mahmud'un kahve, çiçek, ve et ürünlerinin ticaretini hızlandırma ve arttırma önerisinin uygulanabilir olduğunu da söyledi.

İki ülkenin dizi sektöründeki işbirliğinden de bahseden Baran, bu sektördeki ilerlemeden memnuniyet duyduklarını da söyledi.

Baran, Ankara ekonomisi hakkında bilgi vererek, Addis Ababa'nın uluslararası bir kongre ve toplantı merkezi olduğunu hatırlatarak, Ankara için benzer hedefleri olduğunu ve ATO'nun Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nin Türkiye'nin en büyük merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

fa.jpg

Büyükelçi Mahmud ise iki ülke arasındaki 127 yıllık diplomatik ilişkilerin sorunsuz devam ettiğini belirterek, bu ilişkilerin yatırım ve ticaret anlamında daha ileriye taşınması gerektiğini ifade etti. Etiyopya'nın ticaret ve iş fırsatlarını tanıtmak ve açıklamak istediklerini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.