Evde Kalmışlar Ankara’da çekiliyor

Türkiye yepyeni Sit-Com Dizisi ile tanışıyor. Ankara’da çekimlerine başlanılan Sit-Com Dizisi Evde Kalmışlar, gerçek yaşamdan uyarlanarak seyircisi ile buluşacak. Dizinin çekimleri Yenimahalle, Keçiören ve Altındağ’da yapılacak.

Evde Kalmışlar Ankara’da çekiliyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye yepyeni Sit-Com Dizisi ile tanışıyor. Ankara’da çekimlerine başlanılan Sit-Com Dizisi Evde Kalmışlar, gerçek yaşamdan uyarlanarak seyircisi ile buluşacak. Dizinin çekimleri Yenimahalle, Keçiören ve Altındağ’da yapılacak.

Venera Yapım olarak hikaye yazarı Ankara ilinde yaşayan bir bayana ait olan gerçek hayatlardan esinlenmiş bir hikayenin senaryoya dönmüş halini Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Şentepe bölgesinde çekimlerine başlanılıyor.

Sit-Com  Dizisi “Evde Kalmışlar” olarak 25 yıl önce Türkiye’nin çeşitli illerinden bir vesile ile Ankara Şentepe’ye  taşınmış 4 geniş ailenin 4 yetişkin genç kızlarını içeren sosyal mesaj içerikli trajikomik bir senaryo. 4 yetişkin kızın yaşadıkları birbirinden farklı hayatları ile. Her şeye dün gibi dediğimiz ve değerini unuttuğumuz mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini konu almaktadır.

İŞTE 4 KIZIN HAYATI

Bas roldeki 4 yetişkin kızın her biri farklı yasam tarzı ve sekli ile birinci kız; her fikre açık ve etrafındakileri etkilemeyi çok iyi başaran bir karakter.  İkincisi kız; başörtülü ancak sürekli ünlü olma hayalleri kuran bir karakter. Üçüncü kız; babası işçi, annesi bir eğlence merkezinde ses sanatçısı ancak kızımız muhafazakâr bir yapıda. Dördüncü kız ise diğer üçünden farklı olarak karakteri henüz oturmamış, nereye çeksen oraya gidecek bir yapıya sahip. Dört kızımızın yaşamı, aynı mahallede büyüdükleri için ortaklaşıyor.

FARKLI HAYATLARI ÖĞRENECEKLER

Bu aileler acaba geldikleri yerleri unuttu mu? Yoksa geldiklerinde çocukları ile kendi yaşamlarının bir noktadan sonra ayrılma kırılma noktasına geleceğini ayni zamanda çelişeceğini biliyorlar mıydı? Bunları diziyi izledikçe kendi yaşantımız da gözlerimizin önüne gelecek ve bizde böyleydik dedirtecek bu bağlamda bizden farklı hayatlarında olduğunu öğrenecekler.

4 ailenin de büyük ebeveynlerinde kalıcı hastalığı olan birer kişi olması ve yine 4 ailenin beslediği evcil hayvanların olması sağlık ve hayvan sevgisi konusuna değinmek ve farkındalık yaratmak, dikkat çekmek için bunları senaryoya dahil edildi.

ÇEKİM ALANLARI ANKARA’NIN İÇLELERİ

Çekim alanları genellikle Yenimahalle, Keçiören ve Altındağ sınırları içerisinde olacak. Çankaya’nın yukarı kesimlerinde çekim yapmak istemedik. Çünkü bu güne kadar tüm Ankara dizilerinde hep Çankaya, Kızılay vs. kullanıldı ancak çekim alanlarımız olan bölgelerden hiç bahsedilmedi. İzleyici varoşlar olarak tabir edilen bu yerleri görmedi.

Mekân olarak Şentepe’yi olma sebebi ise burasının gecekondudan gökdelenlere geçen, yoksullukla zenginlik arasında sıkışmış yer ve hayatların olması. İnsanlar kendilerini burada Sit-Com içinde adeta yasayacak ve görecekler. Mahalle bakkalı, muhtar, berber vs. burada rolünü alacak. Kaybettiğimiz değerler bu dizi ile hatırlanacak. Örneğin merkezi semtlerde oturanlar bakkalların veresiye yazdığını unuttu ancak Şentepe’de hala veresiye veren bakkallar var. Hatta bakkalı bırakın veresiye berber, veresiye ayakkabıcı bile var.

Bu proje için Ankara’da çeşitli tarz ve tip oyuncu adaylarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Şu an dizilerde rol alan ancak Usta sanatçıların kabuğuna çekilenler varsa da biz onları bu dizimizde yer vermek istiyoruz dizilerde görünmeyen kişiler de yer alacak ve bu insanlar semtte yaşayan kişiler olacak. Ancak semtte oyuncu profillerini bulmakta zorluklar yaşamaktayız, bu bölgenin insanları prodüksiyon ve yapım konularına biraz uzak durmaktadırlar aynı zamanda çekiniyorlar. Birkaç bölüm çektikten sonra insanların cesaretleneceğine inanıyoruz. Casting  tamamlanmasına müteakip çekimlere başlayacağız.

Yine Ankara  başlangıçlı olup tüm Türkiye için yapılacak olan bir projemiz daha yakında faaliyete geçecek . Bu proje bu güne kadar eşi benzeri olmayan bir yol programı

İKİ KARDEŞ 2 DÜNYA YOLLARDA

İki yetişkin kız kardeşin Türkiye’nin çeşitli illerindeki örf ,adet ,ananeleri ve eğlencesi ,turizm ile mini sohbet ve mini yarışmanın olduğu haftalık bir tanıtım programı .

Bildiğimiz yol ve gezi programlarından farklı olarak sadece yöreleri yemeği ile tanıtmanın ötesinde bilinmeyeni öne çıkarmak  o bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini de ele alacaklar.

2 kardeşin  birisi başörtülü olacak ve gezdiği ilin manevi ve kültürel değerlerini anlatırken diğeri seküler yaşamı ile turistik ve günlük yaşamı  ele alacak.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.